header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Heren veteranen verliezen opnieuw !!

Nieuws afbeelding 21-9-2015

Deze zondag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de veteranen uit St. Oedenrode op het programma.  Vanwege enkele afzeggingen, een blessure en een speler die pas de tweede helft aanwezig kon zijn, stonden er voor aanvang van deze wedstrijd 12 spelers vol aandacht te luisteren naar de peptalk van Martèn. Hij probeerde onze jongens extra moed in te spreken na de fikse nederlaag waarop zij vorige week getrakteerd werden. Voor Frans klonken zijn opbeurende, maar ook ferme bewoordingen als muziek in de oren. Onze ‘one-handed bandit’ waande zich meteen in een andere wereld, leek als op slag gehypnotiseerd en begroette onze tegenstander met een driewerf hoeraatje voor ‘Son’. Niet geheel duidelijk was in dit geval of hij niet wist tegen welke tegenstander wij speelden of dat, na een week van veel regenval,  de stralende zon hem geheel misleidde.

Desalniettemin werd er begonnen aan de wedstrijd tegen de mannen uit Rooij waarin de heren veteranen aan het toegestroomde publiek wilden laten zien dat de uitglijder vorige week een echte vergissing was.

Vol enthousiasme, inzet en saamhorigheid werd voor elke bal gestreden. Dat was ook nodig want de tegenstander bestookte vanaf het begin het doel van Olof. Gelukkig stond het vizier bij de voor-waartsen van St. Oedenrode niet op scherp en wist ons doelman ook vele schoten onschadelijk te maken. Na een dikke tien minuten spelen, kwam Hilvarenbeek op voorsprong. Bij de eerste echte aanval flatste Martèn een harde bal de cirkel van onze tegenstander in die door Rutger met een mooie tip-in achter de doelman werd gelegd. Deze voorsprong werd lang vastgehouden, maar nog net voor het rustsignaal zagen onze Beekse mannen de tegenstander helaas langszij komen.

De mannen uit St. Oedenrode mochten echter blij zijn dat zij toen nog met elf spelers op het veld stonden omdat een van hen een slaande beweging richting Frans maakte. Frans had daarvoor, waarschijnlijk onder invloed van het ‘Sonnetje’, ook een aardig duwtje uitgedeeld.

Tijdens de pauze werd de balans opgemaakt. De tegenstander was sterker, maar wij hadden in tegenstelling tot vorige week, ook onze kansen.  Caspar die intussen gearriveerd was, nam de plaats in van de geblesseerde Stefan en Rutger zou voorin blijven als vast aanspeelpunt. We gingen duidelijk op de counter spelen. Iedereen was bereid om er nog een schepje bovenop te doen om dat ene punt dat nu op het scorebord stond te behouden. Helaas lukte dit, ondanks enkele voortreffelijke reddingen van Olof (de man van de wedstrijd) en enkele verdiende strafcorners voor ons, net niet. Met nog tien minuten te spelen kreeg de midvoor van onze tegenstander de bal. Hij draaide zich zeer snel om en sloeg met een korte en krachtige slag de bal langs ons goalie, hetgeen ook meteen de 1-2 einstand betekende.

Ondanks deze tweede verliespartij blijven onze jongens optimistisch. Vandaag werd het eerste doelpunt van het seizoen gescoord, hebben we voor het eerst op voorsprong gestaan, maar werd de derde helft glansrijk gewonnen !!