header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Heren Veteranen sluiten hockeyseizoen in stijl af !!

Nieuws afbeelding 8-6-2015

De heren veteranen wilden op deze zonovergoten zondag het massaal toegestroomde publiek op een extraatje trakteren en dat is hen dan ook zeer zeker gelukt.

Nagenoeg voltallig, alleen Caspar had andere sportverplichtingen, werd aan deze laatste competitiewedstrijd begonnen. Vanaf het eerste fluitsignaal zochten onze rood-zwarten de cirkel van hun opponent op, want naast de overwinning stond het vizier ook op het doelsaldo gericht. Zou het deze zondag lukken om de 100 doelpunten vol te maken.

Met fantastisch overspel, veel belovend met het oog op deelname in de eerste klasse volgend seizoen, werd de tegenstander zoek gespeeld. Rutger wist voor rust driemaal de goalie van Drunen het nakijken te geven, waarbij aangetekend moet worden dat de doelman schier onmogelijke ballen op formidabele wijze wist te pareren. Het derde doelpunt was werkelijk van wereldklasse. Uit een snel opgezette aanval kreeg Frank , deze dag  gelegenheidsspits omdat hij vorige week een belangrijk doelpunt wist te scoren, de bal en via vijf of zes ‘tikkie-takkies’ werd de verdediging van Drunen totaal zoek gespeeld. Het laatste tikkie belandde bij Rutger die de bal heel rustig over de doellijn in het lege doel schoof.

Tijdens de rust waren onze mannen zeer tevreden, maar werd een bemoedigend praatje gehouden om dat honderdste doelpunt in de touwen te rammelen.  Met een heel fraaie backhandslag bracht Stefan de 4-0 voorsprong op het scorebord waarna Martèn uit een strafcorner de marge op vijf bracht. Maar nog steeds was het afwachten of dat honderdste doelpunt in het voordeel van onze oudjes zou vallen. Ondanks het feit dat Drunen scoorde vanuit een strafcorner (1-5) , bleef het een stormloop richting het vijandelijk doel. Uit een redelijk onoverzichtelijke situatie in de cirkel van Drunen was Rutger er opnieuw als de kippen bij om het laatste tikje te geven waarna de bal tergend langzaam over de doellijn rolde en de 100 doelpunten ‘voor’ bereikt werd.

Dat was tevens het moment waarop ons mannen het tijd vonden om op gepaste wijze afscheid te nemen van Dick, een van de oudgedienden van de veteranen. Onder de erehaag doorlopend werd hij onder luid applaus bedankt voor zijn inbreng tijdens de afgelopen jaren in het veteranenteam.

Net voor het laatste fluitsignaal van dit hockeyseizoen bepaalde  Sieger de einduitslag op 7-1.

Nog vermeldenswaardig was de rentree van Maarten die na een dik half jaar van blessureleed zijn rentree maakte in het elftal.

Na afloop van de wedstrijd werd er een lekker biertje gedronken. We kregen van scheidend speler Dick (en zoals hij zichzelf noemde, de oude bok) een ‘lentebok’ aangeboden waarna de veteranen om half vijf in de huifkar van "d’n Woes” vertrokken voor een ereronde door Hilvarenbeek.

Reacties


Lynn Brekelmans

8-6-2015 @ 21:43:52 |Goed gedaan

Reageer op het nieuws