header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Wederom mooie overwinning voor veteranen

13-4-2015

Zoals wel vaker met thuiswedstrijden, was het ook nu weer heerlijk hockeyweer. De veteranen mochten het voor de derde keer opnemen tegen WereDi waarbij genoemd mag worden dat hier iets recht te zetten was voor de heren in het rood. De eerste wedstrijd tegen de buren van de ijsclubweg te Tilburg werd namelijk een 3-3 gelijkspel en daarmee ook het eerste en enige puntverlies van de hele competitie tot nog toe ! En dus was het team bijna compleet aanwezig en tot op het bot gemotiveerd om te winnen.

Maar de eerste helft was door onverklaarbare reden niet om aan te zien. De laatkomers hadden dus geluk dat ze dat bespaart is gebleven. Rutger sloeg wel een strafcorner via binnenkant paal binnen en een mooie aanval met voorzet van Frans ging er net niet in. Maar dan zijn alle leuke momenten wel benoemd in de eerste 35 minuten. De rode kanaries waren geen schim van wat ze echt konden en tot overmaat van ramp sloeg WereDi ook nog een corner binnen voorbij onze welhaast onpasseerbare Olof. Zouden ze wederom tegen puntverlies aanlopen?

In de rust vielen er even harde woorden die tot bij Hilvaria hoorbaar waren.

En dat het geholpen heeft was snel duidelijk. Het overspelen lukte nu wel, passes kwamen aan en tackle-backs werden weer gelopen. En het duurde niet lang tot een fraaie aanval door Marten werd binnengetikt en daarmee de ploeg weer op voorsprong bracht.

Alles ging weer beter en Sieger bracht de derde op het scorebord met een harde klap van kop cirkel. WereDi probeerde wel aan te vallen, maar nu wist de verdediging wel om te gaan met de hoge ballen of lange passes. De duels werden weer gewonnen en Stefan sleepte een strafcorner binnen om de marge op 3 te zetten.

In de slotfase was het aan Sieger om de eindstand te bepalen vanuit een strafcorner. 5-1!

En zo werd alles toch nog zoals we gewend zijn van de heren veteranen en was de revanche op het eerdere gelijkspel en de matige eerste helft zeer zoet en smaakte het bier weer als vanouds.

Als alles zo blijft verlopen als de tweede helft zouden deze heren over 2 weken, in eigen huis de champagne open kunnen trekken… Maar dan moet er wel volgende week van Liberty gewonnen worden.