header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Veteranen tonen karakter en verstevigen de koppositie !!!

Nieuws afbeelding 29-3-2015

Voor de heren veteranen stond wederom een zware wedstrijd op het programma, de uitwedstrijd tegen ‘de oude jongens’ van Berkel-Enschot C, de nummer twee van de competitie,  die door hun gelijkspel van vorige week tegen Gilze-Rijen al op acht punten achterstand stonden.

De mannen van Berkel-Enschot waren er op gebrand om zich te revancheren van de 2-1 en 9-1 nederlagen die zij eerder dit seizoen tegen onze Hilvarenbeekse veteranen hadden geleden. En dat was dan ook meteen vanaf het eerste fluitsignaal te merken. Met goed overspel en druk naar voren werd de Beekse achterhoede veelvuldig op de proef gesteld. Dat leverde meteen een paar gevaarlijke situaties op voor het doel van Olof, die vanuit de eerste de beste strafcorner de 0-1 achter zich tegen de plank hoorde ploffen. Uit de aanvallen die volgden wisten de gastheren zelfs een 0-2 stand op het scorebord te toveren. Dat was de hoogste tijd voor onze Beekse veteranen om uit een ander vaatje te gaan tappen. Er werd een stapje extra gezet, de passes kwamen beter aan, en zij hielden hun tegenstander steeds vaker terug op de eigen helft. Rutger zag met een geplaatst backhandschot de marge terug te brengen tot een doelpunt. Dat gaf onze Beekse ploeg duidelijk moed. Rutger zag overigens ook nog een bal via het lichaam van een tegenstander naast het doel gaan, waar, volgens de Beekse fans die mee gereisd waren, misschien ook een strafbal voor gegeven had kunnen worden. Met deze 1-2 stand werd de pauze in gegaan, waarin stevige woorden gesproken werden.

De Beekse kerels pepten elkaar op, beloofden voor elke meter kunstgras te zullen knokken en legden zich zeker niet neer bij een mogelijke nederlaag of gelijkspel. De tweede helft gaf dan ook meteen een ander spelbeeld waarbij onze rood-zwarten het doel van Berkel-Enschot met de een na de andere aanvalsgolf bestookten. Ook conditioneel overklasten onze jongens hun tegenstander. Rutger zag zijn kans schoon toen hij alleen voor de keeper verscheen om met een bekeken schuivertje de verdiende gelijkmaker achter de vijandelijke keeper te droppen.

Na een prachtig uitgespeelde aanval ,waarbij Caspar niet voor eigen succes ging, maar de bal perfect terug legde, werd door Sieger de 3-2 voorsprong aangetekend. Toen Willem-Jan, terwijl de tegenstander nog stond na te praten, de bal snoeihard voor sloeg en Rutger met prachtige tip-in voor de 4-2 zorgde, was het verzet van Berkel-Enschot gebroken. Zij kregen net voor het eindsignaal van de scheidsen nog wel twee strafcorners, die Olof op vakkundige wijze onschadelijk maakte. De overwinning kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Met elf punten voorsprong kan het kampioenschap onze veteranen eigenlijk niet meer ontgaan.

De volgende thuiswedstrijd tegen Were-Di staat over veertien dagen op het programma. Deze tegenstander is de enige die onze veteranen twee punten heeft afgesnoept door in Beek met 3-3 gelijk te spelen.

Het belooft een spannende pot te worden. Nieuwsgierig geworden ? Kom gewoon kijken op zondag 5 april as. en zorg als twaalfde man voor een steuntje in de rug !!

 

Reacties


Arthur Roozen

29-3-2015 @ 18:37:06 |Yeah

Marten Driesser

29-3-2015 @ 19:09:05 |Het was vechten voor de punten, maar daarmee een hele fijne overwinning

Reageer op het nieuws