header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Veteranen genieten van de winst (6-0) en het vroege ‘lenteweer’ !!!

Nieuws afbeelding 11-3-2015

Door een bijna voltallige selectie, alleen onze geblesseerde keeper Maarten bleef buiten de lijnen, werd afgelopen zondag onze tegenstander uit Vlijmen al rond de klok van tienen op de Roodloop opgewacht.  Iedereen was erop gebrand om de zegereeks van voor de winterstop een positief vervolg te geven. Daarom werd, na een dwingende oproep van onze captain een dag eerder, door ons allen extra fanatiek ingelopen, de sticks warm geslagen en de onlangs aangemeten bitjes warm gebeten. Hoe verrast waren we toen onze tegenstander, met twaalf man sterk uit Vlijmen vertrokken, bij de kennismaking bekend maakte dat zij vandaag zonder keeper zouden spelen. Geen van deze ervaren hockeyhelden durfden het aan om het aanvalsgeweld van onze voorste linie te trotseren. Lafaards of wijzen? We zullen het nooit weten, maar het is toch heel apart om een wedstrijd te beginnen tegen elf veldspelers waarvan er een de bal met zijn voeten mag beroeren binnen de cirkel.

Al bij de eerste de beste aanval zag Rutger zijn kans schoon om, na een rare terugspeelbal, ‘de vliegende keep’ te omspelen en met een droog rollertje de bal in het doel te deponeren. De toon was gezet en men dacht dat het nu wel een ‘eitje’ zou zijn om de dubbele cijfers op het scorebord te doen verschijnen. Niets was minder waar want we hadden moeite om het veldoverwicht echt om te zetten in doelpunten. Zodra we in de vijandelijke cirkel kwamen, hielden we onszelf in om de ‘doelman’  van Vlijmen te ontzien.  Na doelpunten van Jordan, zijn eerste balcontact nadat hij in het veld gekomen was, en wederom Rutger gingen we met een 3-0 voorsprong pauzeren.

Tijdens dit rustmoment werd de balans opgemaakt, het resultaat was te mager, het verschil in doelpunten moest aanzienlijk vergroot kunnen worden. Dat gebeurde in de tweede helft enigszins, maar de 6-0 overwinning was toch te mager voor het veldoverwicht dat onze mannen hadden.

Willem-Jan, met een goede harde schuiver, Stefan en opnieuw Rutger, met twee mooie intikkers

wisten in de tweede helft het net van het vijandelijke doel te vinden.

Het prachtige weer nodigde uit voor een uitgebreide nabespreking: verdiend gewonnen; Joost weer terug na zijn knieoperatie; Maarten nog zeker niet hersteld van zijn hamstringblessure; Henri deze keer tegen Vlijmen niet wegens bakkussen uit het veld gestuurd (Kon ook niet. Hij krijgt met dat bitje in zijn mond geen fatsoenlijk woord uitgesproken); Olof die alweer de nul gehouden heeft; Dick die zijn afscheid aangekondigd heeft. Eigenlijk genoeg gesprekstof voor een stukje in de Hilverbode, maar het ging met name over de wedstrijd die volgende week op het programma staat.  Hopelijk weten ons jongens dan weer drie punten aan het totaal toe te voegen op weg naar …..………………… het kampioenschap ?????