Leuk om te weten

MC3 starten ambitie voor kampioenschap !!

Nieuws afbeelding 2-3-2015

Zaterdagochtend, het had hard gevroren en er was zelfs even sprake van eventuele afgelasting bij een te glad veld. Maar om 12 uur scheen de zon alweer lekker op het mooie complex.

De meiden begonnen aan een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Vorige helft met goed hockey maar ook met gedegen tegenstanders geëindigd in de midden moot.

Deze seizoenshelft staat de deur weer open naar de kampioenstitel.

Het enige wat je moet doen is winnen en dat deden de meiden. De eerste helft begon heel moeizaam. Hilvarenbeek heeft ongeveer 35 minuten op hun helft gestaan maar het leek of er wel 5 keepers in de goal stonden bij HOCO. Elke bal werd door HOCO gestuit en weg gemept uit de cirkel. Hilvarenbeek ging hierdoor niet beter spelen en alles ging in de trechter naar de goal welke vakkundig door HOCO werd dicht gehouden. Aan de zijlijn werd er al angstig toegekeken bij een uitbraak van HOCO. Er zou toch niet door 35 minuten aanval en 1 tegenaanval een tegen doelpunt komen ? Maar door vakkundig verdedigen van de achterhoede Minou, Carlijn in het kwadraat en Loes welke HOCO simpelweg en met veel overwicht dolden in de achterhoede en om weer mee te helpen aan de opbouw.

Vlak voor tijd kreeg Hilvarenbeek nog een strafcorner. Na 5 corners niet succesvol te hebben afgerond werd er bij deze gekozen voor een combinatie. Hierdoor stond HOCO even op het verkeerde been en met een beetje geluk werd de bal in de goal gelopen. 1-0.

De tweede helft werd anders. Jack had de meiden goed aangesproken en er werd meer rondgespeeld via zijlijn – achterlijn konden een aantal goals gemaakt worden.

Ondertussen moest Jack nog even in actie komen om zijn mede coach een beetje te temmen. Het resultaat was averechts, maar ook dit werd weer vakkundig opgelost door de scheidsrechters.

Uiteindelijk wonnen de meiden overtuigend en staan nu op de eerste plek !!

Nu zorgen om dit vast te houden – winnen is genoeg.