header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

JB1, Een nieuw jaar een nieuwe start ….

Nieuws afbeelding 5-1-2015

Onze jongens moesten tegen koploper Berkel Enschot. In de thuiswedstrijd gingen de punten naar Berkel. Met als resultaat dat Berkel 1 wedstrijd meer gewonnen had dan Beek. Om in de race te blijven voor het kampioenschap moest er dus gewonnen worden om weer gelijk te komen. Het team waar tegen gespeeld werd kent elkaar ondertussen aardig. Dit jaar al een oefenwedstrijd, 2 competitiewedstrijden en een zaalhockeywedstrijd. Daarvan had Berkel er 3 gewonnen en 1 verloren. Desondanks was de laatste veld competitiewedstrijd natuurlijk het mooiste slotstuk waar Hilvarenbeek het kampioenschap naar zich toe kan trekken met de eerste winstpunten.

Vandaag moest dat dan weer gebeuren. Als de druk en concentratie maar word opgevoerd dan komen de resultaten,  dat bleek.

Deze wedstrijd was weer eentje waar alles in zat. Spanning, zenuwslopend en hectiek tot de laatste minuten.

Beek begon goed. De aftrap werd genomen en binnen 10 seconden was het 0-1 door een combinatie en een uitgespeelde goal van Bjarne. Daarna ging het moeizamer, Berkel kon scoren het werd 1-1. Het spel ging gelijk op. Maar Beek bleef het voortouw nemen. Bjarne kon opnieuw scoren door een snelle uitbraak en maakte een weergaloze goal door een aantal mensen van Berkel en de keeper te passeren.

Maar opnieuw werd het 2-2. Weer gelijk. Iedereen was fanatiek en het spel was fel. Er werd echter ook fysiek gespeeld. In deze fase werd eerst Pepijn uit het veld gestuurd agv een opstootje door wederzijds duwen van beide partijen. Het was een zware straf maar in de rust herstelden de scheidsrechters hun beslissing en verminderde de straf met 5 minuten bank. Dat was gunstig want met 4 man zou winst niet lukken.

De wedstrijd ging door en Beek stond in de combinatie met het team met Siam en Bas. Die maakten in deze fase een aantal mooie combinaties waardoor eerst Siam en later ook Bas kon scoren. Het was 2-4.

Ondertussen werd er een fysieke overtreding gemaakt door Berkel wat leidde tot een straf voor 5 minuten aan de kant van Berkel. Nu moest Beek zorgen dat ze snel de voorsprong uitbouwden in deze overtal situatie. Het omgekeerde was waar. Berkel kreeg een paar strafcorners en wist met vier man de achterstand tot 3-4 terug te brengen.

Berkel ging door maar de achterhoede stond als een huis met Pepijn, Naud, Max en Fin. En niet te vergeten weer door goede reddingen van onze Tinus die liet zien hoe belangrijk een keeper kan zijn.

Het was ook mooi om te zien hoeveel plezier er in de ploeg zat ….. er werden FIFA simulaties gedaan en andere capriolen.

Het verse team kwam er weer in met de taak de zaak nu eens af te gaan ronden. Ties welke een weergaloze partij speelde vandaag met balbezit, overzicht wist in een prachtige combinatie de bal achter de keeper te leggen 3-5. Berkel bleef proberen maar de stand werd snel uitgebreid naar 3-6 en de laatste goal werd gemaakt door Lars. Lars had de hele wedstrijd zijn mannetje gestaan met goed spel en dit werd bekroond met een mooi doelpunt. Hij kon de bal met een hoge push via de keeper net onder de lat brengen. Eindstand 3-7. Berkel was overdonderd en Ted kon als bankzitter (12e man) opgelucht ademhalen.

Berkel was gefrustreerd en Hilvarenbeek kon van het veld met nieuwe kans voor het kampioenschap in het vizier.