header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Jongens B1 Kampioen!

Nieuws afbeelding 29-11-2014

Het was een mistige week en de mannen hadden zich extra goed voorbereid in de nog resterende trainingen voor de wedstrijd die zou gaan om het kampioenschap. Een strijd tussen Berkel Enschot en Hilvarenbeek. Wie zou winnen zou kampioen worden!

Bij de vorige uitwedstrijd tegen Berkel was er nog sprake van spanning bij coaches en het team. Deze zaterdag zou het helemaal anders zijn. Anne en Tim liepen vol zelf vertrouwen en zelfverzekerd samen met de jongens het veld op. Er was geen enkele twijfel  en de coaches herinnerden iedereen aan zijn taak waarmee Berkel verslagen zou worden. De jongens werden gesteund door massaal publiek met ouders, opa’s, oma’s vrienden en vriendinnenkes, welke in grote getale kwam aanmoedigen. Dat was een extra motivatie voor de mannen om aan iedereen te laten zien dat JB1 een echt team is met goed hockey, mooi spel, mooie combinaties en veel plezier.

De wedstrijd begon en het was vanaf het begin duidelijk dat het een spannende pot zou worden. Hilvarenbeek begon (zoals altijd) fel en goed. Kon al redelijk snel de 1-0 maken door een goal van Siam. De toon was gezet! Het spel ging door maar Berkel kon al snel de gelijkmaker maken. Het was duidelijk voor het publiek dat het zeker geen gelopen race was. Maar Hilvarenbeek was oppermachtig. Alles stond goed. De voorhoede, middenveld en achterhoede die naadloos op elkaar aansloten en niet te vergeten Tinus als sluitpost die na afloop van de wedstrijd gebombardeerd werd als "man of the match” door fantastisch keeperswerk.

Het spel ging door en in de daaropvolgende minuten van de eerste helft moest Berkel zijn meerdere erkennen. Er werd gescoord door (ik dacht) Ted. Daarna nog een fantastische combinatie uit een backhandslag van Ted welke via via door Merijn binnen getikt kon worden. En vlak voor tijd kon ook Bjarne nog een doelpunt meepikken. Hilvarenbeek stond riant op voorsprong met 4-1.  Zou het nog spannend worden na rust? Berkel had al zijn energie weer bij elkaar gepakt en kon na 10 minuten de 4-2 maken. Nu moest Hilvarenbeek zorgen dat er geen tegen doelpunt meer viel want bij een 4-3 zou Berkel wel eens de wind in de zeilen kunnen krijgen. Hilvarenbeek bleef goed overspelen met fantastische aanvallen en combinaties. Helaas kon Hilvarenbeek de stand niet verder uitbreiden terwijl het publiek bleef genieten van het prachtige spel en kansen. Berkel bleef de druk opvoeren maar door een paar fantastische reflexen van Tinus welke de bal nog uit de linker bovenhoek kon halen en nog een bal van de lijn gehaald door Max kon de 4-2 gehandhaafd blijven.

Ondertussen scandeerden opa’s langs de zijlijn de naam van hun kleinkind en na een heftige strijd van 35 minuten konden de mannen het kampioenschap verzilveren. Ouders en publiek konden de jongens feliciteren met dit resultaat. Nog een mooi dankwoord van onze kersverse voorzitter die ook met veel trots zijn eerste sportieve clubsucces kon delen. Nu kijken of in de volgende seizoenshelft een zelfde resultaat kan worden weggezet in een klasse hoger. Maar met zulk gedreven trainer/coaches zal dat geen probleem zijn. Dank voor Anne en Tim! en Proficiat aan alle jongens van de B1.


--------------------------------

Reacties


Franky de Groot

29-11-2014 @ 19:39:44 |Gefeliciteerd 🏆

Lars Kooy

29-11-2014 @ 19:57:34 |Kampioene! 🎉🎉

Arthur Roozen

29-11-2014 @ 20:00:12 |YEAH !! PROFICIAT

Jeske Prinsen

29-11-2014 @ 20:02:43 |Wat een prestatie! Proficiat!

Naud de Vries

29-11-2014 @ 20:02:46 |kampioene!

Lynn Brekelmans

29-11-2014 @ 20:31:32 |Hartelijk gefeliciteerd met de overwinning

Margaux van Nieuwburg

30-11-2014 @ 07:51:07 |😀

Reageer op het nieuws