header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Heren Veteranen behalen periodekampioenschap !!!

Nieuws afbeelding 2-11-2014

De Bikse Vets (pseudoniem van de oude mannen van HC Hilvarenbeek) konden, als de wedstrijd tegen Drunen gewonnen zou worden, de eerste periodetitel in de wacht slepen.  Gezien  het verschil in wedstrijdpunten zou dat een ‘eitje’ moeten zijn, maar het liep toch eventjes anders.

Met een redelijke fitte selectie, Joost en Henri als enigen in de ‘ziekenboeg’ en zonder Bart die als 70-jarige de stick aan de wilgen heeft gehangen, arriveerden onze mannen ruim voor het beginsignaal in Drunen. Daar werd meteen begonnen aan een stevige warming-up, die nodig was omdat het zand van de Loonse en Drunense Duinen in grote hoeveelheid op het speelveld was nedergedaald. Het zou een zware middag worden om de slogan "laat de bal het werk doen” ten uitvoer te brengen. Ook onze tegenstander had met deze klimatologische woestijnomstandigheden te maken, maar had kneepjes in huis om de  grote zandhopen te omzeilen. Daarom namen zij, toen de eerste aanvalsgolven van onze Bekenaren bedaarden, een 1-0 voorsprong. Dat betekende dat de hockeyers uit Beek er een stapje bij moesten zetten. Maarten, dit keer niet onze sluitpost,  nam deze opdracht iets te letterlijk, ging voorop in de strijd en spoedde zich als ‘jongeling’ naar voren om zich op het middenveld als turn-diva aan een spagaat te wagen . Deze actie moest hij echter bekopen met een spierscheuring die hem vast en zeker een tijdje aan de kant zal houden. 

Terwijl Henri, als coach, en enkele wisselspelers zich over Maarten ontfermden, ijs, brancard en rolstoel werden aangevoerd, zorgden Stefan (2x) en Rutger met een prima ingeslagen strafcorner voor een 3-1 voorsprong bij rust. Deze voorsprong was zwaarbevochten, maar zoals zo vaak blijkt, zegeviert het collectief.

Tijdens de pauze werden de ruggen gerecht, behalve die van Maarten, waardoor iedereen op scherp stond om de drie punten mee naar Hilvarenbeek te nemen. Dat lukte onze kerels dan ook, hoewel de tegenstander nog even terugkwam tot 3-2. Willem-Jan, met een droge schuiver  en opnieuw Rutger uit een strafcorner velden het vonnis over de mannen uit Drunen.

De grimmige sfeer in de wedstrijd sloeg na de wedstrijd om in amicale gesprekken onder het genot  van een drankje en een hapje.  En zo hoort dat ook !!

Volgende week staat de confrontatie met Berkel-Enschot C op het programma. Deze tegenstander heeft slechts één punt minder en zal alles in het werk stellen om de koppositie van onze veteranen over te nemen. Niets te doen? Kom dan een kijkje nemen op de Roodloop. Aanvang 10.30 uur !!

Reacties


Arthur Roozen

3-11-2014 @ 08:07:28 |YEAH Proficiat

Reageer op het nieuws