header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Heren Veteranen laten winst liggen, maar blijven ongeslagen !!

Nieuws afbeelding 21-9-2014

Onder een stralend zonnetje speelden onze mannen afgelopen zondag de wedstrijd tegen Were-Di, de tegenstander uit de grote stad Tilburg, die hen in het verleden al meerdere malen trakteerde op een gevoelige nederlaag. Daarom was er dit keer dan ook alles aan gelegen om daar eens verandering in aan te gaan brengen.

Vol vertrouwen, maar met slechts twaalf spelers waarvan de inzet van Koert nog redelijk twijfelachtig was (rugklachten), begonnen onze mannen aan de wedstrijd. Al snel kregen we een aantal opgelegde kansen waarvan Rutger, op zijn snelle en subtiele wijze, er eentje wist te benutten.  Ondanks een veldoverwicht  en door regelmatig in de vijandelijke cirkel  op te duiken en druk uit te oefenen op de verdedigers en de keeper, konden we toch niet het bevrijdende tweede doelpunt maken.  Integendeel, bij een aanval die resulteerde in een bijna kansloze missie, zag de spits van Were-Di toch nog kans om met een zacht tikkie onze sluitpost Maarten te passeren.

Gedreven als ons nestors zijn, drongen zij zich naar voren om toch weer een voorsprong op het scorebord te krijgen. Dat lukte.  Na een geweldige tik in de cirkel van Willem-Jan werd de bal door Stefan met een nog mooiere tip-in achter de goalie van Were-Di tegen het net geplaatst. Deze voorsprong dachten we zonder problemen tot het rustsignaal te behouden, ware het niet dat we op een zeer slordige wijze een strafcorner tegen kregen. Vele malen is zo’n buitenkansje niet aan ons of onze tegenstanders besteed, maar juist deze keer zorgde een verraderlijk zacht ingeschoten bal ervoor dat onze keeper zich hierop verkeek en zijn stick niet afdoende tegen de bal kreeg om de gelijkmaker te voorkomen.

In de rust werd gewezen op: goed overspel; geen ondoordachte acties; kijken wie er vrij staat; veel inzet. Kortom, we zouden voor de winst gaan !!  Helaas moesten we na de pauze slechts met elf spelers verder omdat Rutger met hamstringklachten in de dug-out achterbleef. Ondanks het feit dat we het merendeel in balbezit waren, wisten we geen echte doelkansen meer af te dwingen. Toch kwamen we op een 3-2 voorsprong door weer een formidabele tip-in van Stefan na opnieuw een beslissende pass van Willem-Jan . Opnieuw konden we deze voorsprong niet vasthouden. Een onachtzaamheid in onze defensie gaf een van de voorwaartsen van Were-Di gelegenheid om toch nog de 3-3 eindstand op het scorebord te toveren.

Geen nood aan de man !!!!

Het was een geweldig leuke en sportieve wedstrijd die smaakt naar meer. Daarom kijken we allemaal al uit naar de volgende wedstrijd, uit tegen Liberty (Dongen).  Wordt vervolgd.

 

Reacties


Lynn Brekelmans

25-9-2014 @ 06:54:20 |Goed gedaan

Reageer op het nieuws