header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Heren Veteranen hebben een bliksemstart van het hockeyseizoen 2014-2015

Nieuws afbeelding 14-9-2014

Na  enkele woensdagavonden flink getraind te hebben en in gedachten nog de seizoenstart van een jaar geleden , een 13-0 nederlaag tegen DDHC, trokken onze mannen ten strijde tegen Berkel-Enschot C.  Een tegenstander die de oudjes van het veteranenteam nog kenden van jaren terug en die destijds een maatje te groot was. Men keerde toen met regelmaat puntloos terug naar Hilvarenbeek.

Het was er onze heren dan ook alles aan gelegen om dat dit keer anders te laten zijn. Het moest en zou dit keer een openingswedstrijd van het nieuwe seizoen worden waar onze heren met trots op konden  terugkijken.  De eerste drie punten van dit seizoen zouden in de tas mee naar Hilvarenbeek genomen moeten worden. En dat is hen dan ook gelukt !!!

Vooraf aan de wedstrijd werden de spieren losgegooid door een goede warming-up. Sieger, Rutger en Pieter-Jan hadden hiervoor zelfs de tijd genomen om een fietsreis naar Berkel-Enschot te maken. Daarna werd in de teambespreking in duidelijke taal kenbaar gemaakt dat verliezen of gelijkspelen gezichtsverlies zou betekenen.

Vol strijd, met goede combinaties en aangemoedigd door Bart en Joost langs de lijn (geblesseerd en aan leeftijd ongeveer een vierde van het gehele team), trokken onze Beekse hockeyers richting het vijandelijk doel. Aanval op aanval liep stuk op een voortreffelijke jongeling die het doel van Berkel-Enschot verdedigde. Daar tegenover stond een golf van strafcorners die onze tegenstander kreeg, maar op hun weg naar succes steeds een goed keepende Maarten vond. Gelukkig wist Rutger de score te openen na goed overspel en een individuele actie. Deze voorsprong werd zonder veel moeite naar het rustsignaal gebracht.

Tijdens de pauze werd gewezen op behoud van de concentratie, maar één onachtzaamheid in verdediging leidde al snel tot de gelijkmaker van onze opponent.

Gelukkig gingen onze mannen niet bij de pakken neerzitten. De kansen op de voorsprong zouden er komen en die kwamen er dan ook, zelfs meerdere. Stefan wist uiteindelijk met een mooie actie ons team naar een zeer verdiende voorsprong te schieten. Deze 2-1 voorsprong werd professioneel vastgehouden en de eerste winst van het seizoen was binnen. Mannen proficiat !!!

Komende woensdag zal er weer scherp getraind worden want komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal Were-Di.

 

Reacties


Arthur Roozen

15-9-2014 @ 08:16:24 |wow Proficiat .Dat smaakt naar meeer ;). :)

Reageer op het nieuws