header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Heren 1 herpakt zich na slechte start

2-4-2014
Dankzij de 2e plaats die de Beekse mannen voor de winterstop wisten te veroveren, komt het team sinds de winterstop uit in de promotiepoule AA. De beste 2 ploegen uit deze poule van 6, voegen zich na de zomerstop bij de 3e klasse.

Inmiddels zijn er 4 wedstrijden gespeeld in deze poule, en Hilvarenbeek begon de competitie bijzonder slecht. Tijdens een complete off-day in Breda, uit tegen Push, werd maar liefst met 8-2 verloren. Hilvarenbeek probeerde het wel, maar door de vele afwezigen in met name de achterhoede, werd uiteindelijk kansloos verloren.

De tweede wedstrijd, in eigen huis tegen onze Zeeuwse vrienden van Walcheren, ging het al een stuk beter. Na een 1-0 voorsprong was het lange tijd spannend, maar trok Hilvarenbeek uiteindelijk aan het kortste eind, en stapte met een 2-4 nederlaag van het veld. De promotiekansen leken hiermee eigenlijk al verkeken, aangezien 6 punten al een aardig gat is in een competitie waar elk team slechts 6 wedstrijden speelt.

De derde wedstrijd werd gespeeld in Goirle, ergens in de vroege ochtend, een dagdeel dat de Beekse heren niet bijzonder bleek te liggen. Op het laatste moment bleken enkele licht-geblesseerde spelers toch niet in staat om te spelen, en trokken de Bekenaren noodgedwongen met 10 man ten strijde.De tactiek was dus een eenvoudige, achterin alle hens aan dek, en hopen op een counter. Tot veler verrassing kwam Hilvarenbeek relatief vroeg op voorsprong, nadat voorstopper Jochem het veld over kon steken, en met een droge knal de keeper het nakijken gaf. Goirle leek nog altijd niet door te hebben dat ze tegen 10 man stonden, en hield de defensie keurig op eigen helft.
Voor het Beekse tiental was dit natuurlijk een groot voordeel, en tot echte kansen kwam Goirle dan ook niet in de 1e helft.

Na rust drong bij Goirle het besef door dat het wellicht een goed idee was om wat extra spelers aanvallend door te schuiven. De Beekse cirkel werd gedurende de tweede helft dan ook meer en meer omsingeld, maar ook Hilvarenbeek wist er via een enkele counter nog gevaarlijk uit te komen. Tot 10 minuten voor tijd hielden de Bekenaren relatief eenvoudig stand, maar de laatste 10 minuten perstte Goirle er nog een allerlaatste offensief uit. In deze fase was het inmiddels prijsschieten voor de Goirlese opponent, maar keeper Dirk ontpopte zich tot held van de wedstrijd. Twee minuten voor tijd volgde nog een strafcorner, maar Reyer wist de snoeiharde bal op de doellijn te stoppen. Een tweede strafcorner werd op fenomenale wijze door de Beekse doelman uit de kruising getikt. De lange corner zou nooit meer genomen worden, eindstand 0-1!

Afgelopen zondag traden de Bekenaren aan tegen het Bredase Zwart-Wit. Met het lustrumfeest nog in de benen, hadden de Beekse mannen het bijzonder zwaar.
Hoewel de wedstrijd in de 1e helft redelijk gelijk op ging, wisten de Zwart-Witte formatie gebruik te maken van enkele onoplettendheden achterin, en werd met 0-2 de rust opgezocht.

In de tweede helft bleken de Beekse heren een stuk scherper, en leken de gevolgen van het lustrumfeest uit het bloed te zijn verdwenen. Al snel in de 2e helft wist Jasper Stokkermans de aansluitingstreffer binnen te werken, en Hilvarenbeek opende de jacht op de gelijkmaker. Enige tijd later werd de bal vanaf de zijlijn hard richting de keeper geslagen. Max leek er goed tussen te zitten, en de bal verdween pardoes in het Bredase doel. Ondanks de luidkeelse protesten van de tegenstander, Max zou de bal nooit geraakt hebben, werd het doelpunt door de arbitrage toegewezen. Of de bal uiteindelijk geraakt werd? Laten we het houden op een verstandig "geen commentaar”.

Zwart-Wit was in ieder geval onder de indruk van het onrecht dat hen werd aangedaan, en verlegde de focus van de Beekse tegenstander naar de arbitrage. Hilvarenbeek maakte hier dankbaar gebruik van, en legden enkele vloeiende combinaties door de gefrustreerde Bredase defensie op de mat. Eens schot vanaf rand cirkel leek hopeloos naast te gaan, maar net voor de bal over de achterlijn leek te verdwenen, dook daar Max op bij de 2e paal.  De bal werd nog net van richting veranderde, en verdwijn in het Zwart-Witte doel. Uiteraard protesteerde de mannen uit Breda luidkeels voor shoot,
waarbij ik deze keer in ieder geval oprecht kan zeggen dat dat niet het geval leek te zijn, en Hilvarenbeek zette de aanval op de Bredase defensie door. Kort voor tijd kwam de bal nogmaals bij Max terecht, die de bal van dichtbij via de keeper in het doel wist te werken. Eindstand 4-2, na een uitstekende come-back!

Zag het er 2 wedstrijden geleden nog hopeloos uit voor de Beekse formatie, na twee overwinning wordt de 3e plaats weer ingenomen. De achterstand op de nummer 2, en dus promotie, bedraagt nog maar één puntje, en ook de nummer 1 staat maar 4 punten hoger op de ranglijst. Laat deze nummer 1 nu net de tegenstander van komende zondag zijn, Berkel-Enschot uit. Bij een overwinning in Berkel-Enschot haakt de Beekse formatie definitief aan in de promotie- en titelstrijd, maar makkelijk wordt dat in ieder geval niet. Zoals eerder gezegd wist Hilvarenbeek zich als nummer 2 te plaatsen voor de promotiepoule, en tegen de nummer 1 in deze poule hield Hilvarenbeek aan twee wedstrijden slechts 1 puntje over. Laat deze nummer 1, nu net Berkel-Enschot zijn geweest.