header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Kerstgroet terug én vooruitblik lustrumjaar HCH

Nieuws afbeelding 20-12-2013

Beste leden en ouders,

 

De eerste helft van ons 7e lustrumseizoen zit er al weer op! Tijd om terug én vooruit te blikken.

 

Terugblik

Voor dit speciale lustrumjaar heeft het lustrumcomité een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd. Zo is het nieuwe seizoen tijdens een feestelijke happening op 31 augustus jl. -  in bijzijn van sponsoren en een in het nieuwe RABO clubtenue gestoken MA1 en JA1 – geopend met het maken van foto’s van ieder team. Deze foto’s hangen inmiddels in het clubhuis en zijn via de website te downloaden.

 

Vervolgens heeft op 28 en 29 september 2013 het E/F Hockeykamp plaatsgevonden, waarbij alle jongste jeugdleden een clinic kregen aangeboden en ’s nachts na een kussengevecht op het veld en spelletjes in het clubhuis bleven slapen. De kinderen vonden het geweldig! Ook het Herfsthockeytoernooi op 19 oktober was met het mooie weer wederom een visitekaartje voor de club. Dank Jolien en Tessa!

 

De herfstcompetitie is daarna afgesloten met maar liefs 5 kampioenen bij de jongste jeugd en junioren! De resultaten en het plezier van alle teams heeft een positieve uitstraling op en rond het veld! Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

 

Dat we ons samen voor onze vereniging inzetten blijkt eveneens uit de bijdrage die door veel leden de afgelopen maanden is geleverd aan de Grote Club Actie en de actie Hart voor Elkaar, waar respectievelijk 1250€ en 919€ is opgehaald. Dit geld zal worden gereserveerd voor jeugddoeleinden en de verbouwingsplannen. ME82 heeft de bioscoopavond voor het gehele team gewonnen door de meeste loten te verkopen. Dikke proficiat!

 

Op 22 november 2013 heeft het Groot Overleg van alle commissies/bestuur én de vrijwilligersavond plaatsgevonden, waar alle coaches en overige vrijwilligers voor waren uitgenodigd. Het was een gezellige avond met een bierproeverij. Tijdens het Groot Overleg is het thema Sportiviteit & Respect behandeld. Een onderwerp dat komend seizoen meer aandacht zal krijgen binnen onze vereniging. We willen immers allemaal op een integere en fatsoenlijke wijze aangesproken danwel behandeld worden. Zowel op als langs het veld!

Met elkaar hebbben we ook mogen constateren dat het vandalisme rondom het clubhuis is afgenomen; het geplaatste hekwerk heeft aldus effect.

 

Maar het meest in het oogspringende evenement tijdens de eerste helft van dit seizoen is wel het ABeek geweest. Dit dance event op zaterdag 23 november voor onze B en A jeugd met introducees is een daverend succes geweest. Op Facebook en via de site zijn de foto’s te zien. Een AB feest is in de historie van de hockeywereld bijna een musthave en stond vroeger garant voor een geweldig feest. Door hockeyclub Hilvarenbeek weer op de kaart gezet in onze omgeving. Julien, Tim, Gijs en Peter nogmaals bedankt.


Op 13 december heeft de ALV plaatsgevonden, waarvan de notulen binnenkort zijn terug te vinden via de website. Ook hebben begin december wederom een aantal leden van onze club officeel hun scheidsrechterskaart gehaald.

 

Toekomst

Inmiddels is de zaalcompetitie begonnen met spannende wedstrijden en denkt menig commissie alweer na over de actiepunten voor het komend voorjaar. Naast het onderwerp Sportiviteit & Respect willen we ons met name richten op de begeleiding van trainingen en de opleiding van jeugdtrainers (conform trainingsopleidingsplan). Ook zal de verbouwing veel aandacht behoeven. De aanvraag voor plaatsing van een overkapping en het uitbreiden van de huidige hal met een corridor naar de kleedkamers is inmiddels bij de gemeente ingediend. Voor de concrete verbouwing wordt een plan opgesteld, waarbij wij allerlei handige mensen kunnen gebruiken (schilders, metselaars, etc). Wil u daarbij helpen, kijk dan svp naar de oproep op de website. Alle hulp is daarbij zeer gewenst!

 

Graag zetten we de positieve ontwikkeling t.a.v. het vrijwilligersbeleid voort; steeds meer ouders voelen zich betrokken bij onze vereniging en zetten zich op allerlei manieren in. Zo is de materialencommissie dit najaar uitgebreid met Jolanda Rijnen en Erik van der Schouw. En is het bestuur uitgebreid met Patrick Groothuis, die de portefeuille sponsoring, evenementen en fondsen op zich heeft genomen. Maar ook de vaste ploeg van trouwe doeners: iedereen heel erg bedankt voor al jullie inzet, hulp en betrokkenheid. En mocht u tijdens de komende feestdagen nog goede voornemens voor 2013 willen bedenken en wil u zich graag maatschappelijk inzetten als vrijwilliger voor de sportvereniging van uw kind of uzelf, kijk dan eens naar de vacatures binnen HCH. Wij kunnen uw hulp goed gebruiken. Vrijwilligers zijn immers de spil van onze vereniging

 

Begin maart 2014 zal de voorjaarsborrel worden gehouden. Naast een gezellig moment van bijpraten na de winterstop, worden de zaalkampioenen gehuld en de lentecompetitie geopend. Houd de site in de gaten voor de exacte datum.

 

En noteer vooral alvast zaterdag 29 maart in uw agenda. Voor alle senioren en ouders van jeugdleden wordt er een groots lustrumfeest georganiseerd met veel muziek en een geweldige aankleding. Dit mag je niet missen!!! Vanaf medio januari is de inschrijving voor dit feest geopend.

Tor slot zal in april 2014 een jeugdtoernooi georganiseerd worden voor de C en D teams.

 

Kortom, hockeyclub Hilvarenbeek is vol op in beweging!


Houd aldus de website, Facebook en de mobiele app in de gaten om op de hoogte te blijven van de activiteiten binnen HCH. Uw vereniging; verbinding door samenwerken!

 

Rest ons u prettige feestdagen en een sportief, gezond en vooral gelukkig nieuw jaar toe te wensen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Inge Toebosch

Namens bestuur HCH

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws