header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

H1 plaatst zich voor promotiepoule!

27-11-2013

Afgelopen zondag was het dan zo ver. Nadat Hilvarenbeek de voorgaande week de kansen op het kampioenschap tot het minimum gereduceerd had, diende afgelopen zondag van hekkensluiter SHOT gewonnen te worden om dan toch op zijn minst de promotiepoule te bereiken.

Met goede moed, maar zonder de afwezigen Jarno, Wouter, Dirk, Jim en Tim, die helaas allen geblesseerd/verhinderd waren, maar mét A1-gigant Lars in de gelederen, maakte de mannen van Hilvarenbeek zich op voor het treffen met de studenten uit Tilburg.


Hilvarenbeek ging fanatiek van start, en zette de eerste minuten direct vol druk op de Tilburgse defensie. Dit resulteerde binnen enkele minuten in de openingsgoal. Roy dook in volle sprint het gat in op de vleugel, en via de spits werd de bal in de loop meegegeven. Roy aarzelde geen moment, en werkte de bal achter de doelman. 1-0. Prima start.

Hilvarenbeek bleef doordrukken, maar een enkele keer wist Shot toch het middenveld over te steken. De tweede aanval van de studenten was meteen raak, en de 1-1 stond op het scorebord. Jammer, niets aan de hand, gewoon doorgaan.

Aan het wedstrijdbeeld veranderde vrij weinig. Hilvarenbeek zocht combinerend de aanval, en Shot wist zo nu en dan te profiteren van balverlies en zelf een aanval op te zetten. Halverwege de 1e helft werd de bal in een moment van onoplettendheid achterin verspeeld, de spits twijfelde geen moment, en rammelde de bal achter doelman Henquet. Ai.. Tegenvallertje, maar vooruit, geen enkele reden tot paniek.

5 minuten was er echter meer dan genoeg reden voor de Bekenaren, om zo langzamerhand een tikkeltje in paniek te raken. Wederom werd een bal slecht verwerkt, en profiteerde de Tilburgers door de 1-3 binnen te tikken. Zowel de mannen van Shot als van Hilvarenbeek hadden geen flauw idee wat er aan de hand was, maar de hekkensluiter, die dit seizoen nog geen enkele wedstrijd meer dan 2 goals had gemaakt, stond halverwege de 1e helft op een comfortabele 1-3 voorsprong. Het zal toch niet...

Een tikkeltje gefrustreerd trok de Beekse formatie ten strijde, met als doel het rechtzetten van dit onrecht. Kort voor rust volgde gelukkig de aansluitingstreffer. Deze strafcorner, uiteraard volledig in het geheim en op deze wijze ingestudeerd, trof feilloos doel. Roy sleepte de bal snoeihard op de paal, waarna Teun de bal met de backhand voorlangs sloeg. Allemaal bewust uiteraard, want bij de 2e paal was het Robbie de de bal achter de keeper wist te tikken. Vooruit, misschien niet helemaal zo bedoeld, maar hij zat er lekker in.

In de rust was een peptalk bij een 2-3 stand noodzakelijk. Floris hield een preek om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen, en na een korte onderbreking werd de jacht op Shot geopend.

In de eerste 10 minuten na rust, ben ik in ieder geval de tel en de minuten kwijtgeraakt, dus het zou zomaar kunnen dat er wat doelpuntenmakers door elkaar gehaald zijn.

Allereerst was het Roy, die met een schitterende tip, de bal na enkele minuten achter de keeper wist te leggen. Er was aan Tilburgse zijde wat discussie, want zij claimde dat Roy de bal van buiten de cirkel speelde. Tja.. Roy is zo belachelijk snel, dat je het de scheids eigenlijk niet eens kan kwalijk nemen dat ie het daar wellicht verkeerd zag. De Tilburgers leken een punt te hebben met hun commentaar, maar desondanks stond de gelijkmaker op het scorebord.

Enkele minuten later werd een hard schot op de keeper losgelaten, die de bal maar gedeeltelijk kon verwerken. De bal kwam terecht voor de voeten van Teun, die geen moment twijfelde (wat overigens geen enkele garantie op succes is) en de bal achter de keeper schoof. 4-3, en een kort en uiteraard bescheiden vreugdedansje was meer dan op zijn plaats.

Wie goed luisterde, kon op dat moment bij de Tilburgers het moraal horen kraken.
Vanaf dan is het me niet geheel duidelijk meer wie wanneer scoorde, maar het begon in ieder geval doelpunten te regenen op het Hilvarenbeekse Sportpark.

Roy wist in ieder geval een razendsnelle solo te bekronen met een doelpunt. Hij werkte zich vanaf de 23 langs verschillende verdedigers, en rammelde de bal tegen de plank. 5-3, denk ik...

Vervolgens werd een strafcorner verdiend, nadat de bal bij een actie over rechts in de cirkel op een voet terecht kwam. Er werd afgesproken om de variant uit de 1e helft te herhalen, zodat de mensen wellicht zouden geloven dat het ingestudeerd was, maar Jeroen besloot niet mee te werken. In plaats van de bal braaf af te leggen op Roy, besloot hij de bal ineens op doel te slepen. De keeper dook naar de hoek, en zag de bal boven zijn hoofd in het net verdwijnen. 6-3, toch?

Op het moment dat de 6-3 op het scorebord verscheen, dacht men in Hilvarenbeek ongetwijfeld dat het niet gekker kon worden. Wat bleek? Dat kon toch...

Na een sporadische tegenaanval van Shot, mocht de bal op de Hilvarenbeekse kop-cirkel uitgenomen worden. Jochem nam de bal mee, en begon te lopen. En te lopen, nog meer te lopen, die gast bleef maar gaan. Hij liep nog een stukje en kwam vervolgens een tegenstander tegen. Deze schavuit weigerde aan de kant te gaan voor Jochem, dus op het moment van schrijven ligt deze gozer waarschijnlijk nog steeds op de middenstip, nadat hij tot de conclusie kwam dat zo'n 100 kilo zware en een kleine 2 meter lange Esbekenaar, niet zomaar stopt. Volgende keer zal hij wel aan de kant gaan.
Jochem besloot maar weer een stukje te gaan lopen, hij wist zo snel niets beters te verzinnen, en naderde inmiddels de 23 van de Tilburgers. Talloze medespelers vroegen om de bal, maar eenmaal op gang, kan Jochem nu eenmaal niet stoppen of passen. En dus denderde hij door, en naderde de kop van de cirkel. Ten einde raad besloot hij maar een klap tegen de bal te geven, en zag hem tot zijn eigen verbazing achter de keeper in het net verdwijnen! Krijg nou wat...

Het moge duidelijk zijn dat het verzet van de Tilburgers gebroken was, en de wedstrijd werd uiteindelijk met een 7-3 stand afgesloten.

Zoals eerder gezegd, was er nog een minieme kans dat Hilvarenbeek de poule als kampioen zou afsluiten. Om dit te verwezenlijken moest Hilvarenbeek winnen van Shot, en moesten de nummers 1 en 2, Oirschot en Tilburg, beide verliezen, terwijl Berkel-Enschot volgende week zijn inhaalwedstrijd diende te verliezen. Wat blijkt, de nummers 1 en 2 hebben verloren.

Hilvarenbeek staat dus op de 1e plaats, met in totaal 18 punten. Op de 2e plaats volgt Berkel Enschot, met 17 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld.
3e en 4e zijn nu Tilburg en Oirschot, met elk 16 punten.

Mocht Were Di er dus in slagen Berkel Enschot komende zondag puntloos naar huis te sturen, kroont Hilvarenbeek zich tot kampioen! Ongeacht deze uitslag heeft Hilvarenbeek zich echter hoe dan ook geplaatst voor de promotiepoule na de winter, dus tevreden zijn we sowieso!

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws