header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Heren 1 slaat aanval Oirschot af en behoudt 1e plaats

12-11-2013
Voor aanvang van de wedstrijd stond Hilvarenbeek H1 met 14 punten op de 1e plaats, op de voet gevolgd door Oirschot en Tilburg, met elk 12 punten. Hilvarenbeek mocht het in eigen huis opnemen tegen nummer 2 Oirschot, terwijl nummer 3 Tilburg op bezoek mocht bij het nog altijd puntloze Shot.

Van meet af aan waren de Oirschotse intenties duidelijk. De tot op het bot gemotiveerde opponent van vandaag, kwam voor niets minder dan de koppositie naar Hilvarenbeek, en aan de Beekse heren dan ook de opdracht de Oirschotse pressie te weerstaan. Zonder vaste waarden Floris, Roy en Jim, maar met invaller Jasper uit de A1 en vaste invaller Tim, golfde het spel in het begin van de 1e helft op en neer.
Beide teams legden een aantal goede aanvallen op de mat, maar helaas was het Oirschot dat uiteindelijk via een prima uitgespeelde aanval de 0-1 op het scorebord wist te krijgen. Nog in de 1e helft was Hilvarenbeek dicht bij de gelijkmaker, toen een harde klap van Peter op kopcirkel getoucheerd werd, en uiteindelijk via de keeper en de paal weer in het speelveld terecht kwam. Enkele minuten later was Hilvarenbeek wederom dicht bij een doelpunt, nadat de bal via een verdediger en de keeper bij een Beekse aanvaller terecht kwam, maar de veteraan in de Oirschotse afweer twijfelde geen moment, en veegde de bal met de bolle kant de cirkel uit.
Een opzettelijke overtreding, maar helaas ontging dit de arbitrage, die de wedstrijd overigens uitstekend floten. Met een 0-1 stand was er het een en ander te bespreken in de rust, maar vol goede moed op een positieve afloop, nam Hilvarenbeek enkele minuten later zijn posities in voor de 2e helft.

In de tweede helft opende Hilvarenbeek de jacht op de gelijkmaker. Binnen 2 minuten wist Hilvarenbeek tweemaal het net te vinden, maar helaas leidde dit niet tot de verlossende 2-1 tussenstand. Allereerst wist Hilvarenbeek na een scrimmage voor het Oirschotse doel gelijk te maken, nadat het uiteindelijk invaller Jasper was die de trekker overhaalde. Oirschot trok vanaf de afslag direct ten aanval, en wist direct een strafcorner te versieren. Helaas was het tijdens deze strafcorner onze lijnstop Reyer, die de bal via zijn eigen stick in het doel zag verdwijnen. In korte tijd twee doelpunten via een Beekse stick, maar helaas 1-2 voor Oirschot. Hilvarenbeek trok ten strijde om in ieder geval de 2-2 uit het vuur te slepen, en dit resulteerde zo’n 15 minuten voor tijd in een strafcorner. Na een iets te fanatieke sprint van één van de Oirschotse verdedigers, diende Oirschot de strafcorner met 3 verdedigers onschadelijk te maken, en had het daar duidelijk moeilijk mee. Nadat de keeper de sleep van Jasper onschadelijk had gemaakt, wist de Oirschotse doelman zijn team op de been te houden, door enkele rebounds van dichtbij uit het doel te houden.

Met nog enkele minuten te gaan, was het Robbie Paravicini di Capelli (normaal geen achternamen, maar deze wilde ik u niet onthouden) die met de bal aan de stick,
dribbelend langs de cirkellijn, een route langs de Oirschotse doelman zocht.
Uiteindelijk wist hij de bal langs de uitkomende doelman te prikken, maar op het moment dat ook Robbie zelf langs de doelman wilde glippen, vergreep de keeper zich aan de Italiaans aandoende enkels van Robbie. De scheids had nog een moment van bezinning en wat Beekse aanmoedigingen nodig om te concluderen dat dit een opzettelijke overtreding was, maar uiteindelijk kwam de bal op de stip te leggen.
Na een kort overleg, werd besloten dat Jasper de strafbal mocht nemen, aangezien hij naar eigen zeggen in nog geen 100 jaar een strafbal heeft gemist. Hoewel niemand wist hoeveel strafballen Jasper de afgelopen 100 jaar überhaupt genomen heeft, verdween deze strafbal uiterst precies achter de capitulerende doelman. De laatste minuten waren nog spannend, met enkele aanvallen over en weer, en een laatste minuut van Oirschotse druk, nadat Robbie door de arbitrage alvast naar de kleedkamer was verwezen.

Uiteindelijk wisten de Beekse mannen de 2-2 over de streep te trekken, en gingen er op dat moment vanuit dat de 1e plaats verloren was aan Tilburg, de opponent van volgende week. Niets bleek echter minder waar, aangezien niet veel later het bericht kwam dat Shot het eerste punt van het seizoen had binnen gehaald tegen Tilburg.
Met nog twee wedstrijden te gaan bezet Hilvarenbeek nog altijd de 1e plaats met 15 punten, met Oirschot en Tilburg op plek 2 en 3 met elk 13 punten. Were-Di en Berkel Enschot volgen op 11 punten, maar hun onderlinge duel is vanwege een onbespeelbaar veld uitgesteld, dus één van deze teams kan bij winst op 14 punten komen.

Al met al is het dus ongekend spannend in de competitie! Aankomende zondag reist Hilvarenbeek af naar Tilburg, en zal daar de moeilijke opdracht moeten volbrengen om met 3 punten huiswaarts te keren. Thuis werd met 2-1 gewonnen in een moeizaam duel, dus Hilvarenbeek kan zondag aan de bak. Bij verlies kan zelfs een top 3 notering nog in het gevaar komen, bij winst is die in ieder geval zeker binnen. Hilvarenbeek kan dan op 24-11 het kampioenschap behalen in eigen huis, tegen hekkensluiter Shot uit Tilburg.

Mocht u zondag aanstaande écht niets te doen hebben, kunt u ons om 13:30 aanmoedigen aan de Bredaseweg in Tilburg!