header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Liekesfist en blessures debet aan nederlaag Veteranen

Nieuws afbeelding 10-11-2013
Zondag stond de thuiswedstrijd tegen de veteranen van Warande (Oosterhout) op het programma, een tegenstander die net iets onder onze mannen op de ranglijst stond.
De heren van Beek waren niet voltallig omdat de gebroeders Korting, toch de drijvende krachten voorwaarts, geblesseerd waren en onze Koninklijke Hoogheid van Pezerikkengat van vorig kalenderjaar de opruimbeurt had na het Liekesfist van de
zaterdagavond.  Een flink aantal van de overige spelers voelde zich
nog wat zwak, ziek en misselijk na hun nachtelijke escapade tijdens de "Nacht
van Beek” om de onttroonde Prins Koert d'n Irste  een hart onder de riem te
steken en of zelf op te treden (en daar zelf enkele glaasjes ‘troost' tot zich
te nemen).
Toch stonden er om elf uur veertien spelers aan de afslag (elf in het veld en drie daarbuiten) om het op te nemen tegen een fris- ogend team uit Oosterhout, een tegenstander die voor veel van onze veteranen onbekend was.
Vol ‘frisse' moed en sommigen met zware benen werd onder aanvoering van Martén de aanval gezocht met de nadruk op overspel, geen overbodige energie verspillen en toeslaan op momenten die zich vast en zeker zouden voordoen.
Dat laatste lukte voor het  rustsignaal tweemaal. Frans, onze "one-handed bandit” scoorde de 1-0 en Caspar wist na een snelle spelhervatting zelfs de 2-0 op het scorebord te toveren.
De mannen van Warande verzuimden daarna om op gelijke stand te komen, maar wisten toch voor het rustsignaal de 2-1 binnen te slaan vanuit een gemakkelijk weggegeven straf-corner.
Na de pauze ging het lichtje bij de heren veteranen va Beek langzaam uit. Het Liekesfist eiste zijn tol. De puf was er uit en de smartlap van Johnny Hoes "Och was ik maar bij moeder thuis gebleven”, had uit de luidspeakers van het sportcomplex aan de
Roodloop kunnen klinken. Met loodzware benen, de ene na de andere pass die niet
aankwam en met de tong op de schoenen zwoegden onze mannen zich voort over het
spekgladde veld.
De mannen uit Oosterhout daarentegen herpakten zich, zagen hun kans schoon, legden goed overspel op de mat en benutten de individuele fouten van de Bekenaren om uiteindelijk met een 4-2 overwinning de terugreis te aanvaarden.
Al met al een teleurstellend resultaat voor onze oudjes. Maar niet getreurd, er komen vast nog wedstrijden waar de veteranen van Hilvarenbeek weer zullen schitteren.

Reacties


Pieter-Jan Smeijers

10-11-2013 @ 21:44:16 |schôôn verslagske

Joan de Rooij

10-11-2013 @ 21:57:26 |geweldig omschreven maar de veteranen komen terug en winnen de volgende keer vast! zet hem op mannen succes voor de volgende wedstrijd

Iris Stevens

11-11-2013 @ 12:43:26 |Leuk

Reageer op het nieuws