header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

H1 breidt ongeslagen reeks verder uit

29-10-2013
Nadat de competitie de afgelopen weken een tijdje stil lag, mocht Hilvarenbeek afgelopen zondag eindelijk weer aan de bak. Waar de zondag stormachtig begon, waren de weergoden ons ditmaal gunstig gezind. Tegen de tijd dat we in de kantine aan de koffie zaten, klaarde het weer op, en was er zelfs her en der wat blauwe lucht te zien. Zonder een aantal afwezigen, en twee invallers, was Were Di H8 deze week te gast in Hilvarenbeek.  De eerste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen Were Di, kwam Hilvarenbeek nog op een 2-0 achterstand, maar kwam in de 2e helft langszij en eindigde de wedstrijd in 2-2. Met een gelijkspel in de uitwedstrijd, was de opdracht in eigen huis duidelijk. Voorafgaand aan de wedstrijd stond H1 met 2 punten voorsprong op de 1e plek, en dat diende toch minimaal zo te blijven.
 
De top 3 van de poule kwalificeert zich voor de promotiepoule, terwijl Were Di met drie punten minder de 4e plek in de poule bezette. Een uitgelezen mogelijkheid dus om een flink gat van 6 punten te slaan voor kwalificatie voor de promotiepoule!
 
De wedstrijd kon beginnen en Hilvarenbeek liet in de beginfase direct de aanvallende intenties zien. Helaas was het dan toch Were Di die al vrij snel de score opende. Onze laatste man kreeg de bal net buiten de cirkel op de voet, en wilde het graag sportief oplossen door het duel verder uit de weg te gaan. Were Di kon op die manier vrij de cirkel in, en drukte vrij snel de 0-1 tegen de plank. Een flinke tegenvaller voor de Bekenaren, maar Hilvarenbeek kwam al snel terug. En hoe. Vanaf de afslag waren slechts 3 balcontacten nodig om de gelijkmaker binnen te prikken. Vanaf de afslag ging de bal naar de mid-mid, terug naar de middenstip en van daaruit een kaats richting rechtsbuiten Roy. Dat Roy snel is, dat wisten we allemaal al, maar nu weet Were Di het ook. In een lange sprint vanaf de middenlijn sloeg hij de bal feilloos in de verre hoek, terwijl Were Di nog niet eens klaar was met het vieren van hun eigen doelpunt.

Hilvarenbeek bleef verder zoeken naar de 2-1, maar ook Were Di kwam geregeld gevaarlijk door. Dirk Peek stond echter geweldig te keepen, en voorkwam met regelmaat vrijwel zekere doelpunten. Na wederom een kansje voor Were Di, mocht Hilvarenbeek de bal weer eens het spel in brengen. Rechtsback Ruud zag echter meteen dat de hele rechterflank open lag, en werkte de bal in één keer naar rechtsbuiten Roy.
Wederom ontdekte de Tilburgse back luid vloekend hoe snel Roy is, en wederom verdween de bal in de verre hoek. 2-1.
 
Aan het wedstrijdbeeld veranderde verder weinig. Hilvarenbeek bleef zoeken naar de 3-1, maar ook Were Di bleef gevaarlijk aanwezig voor het Beekse doel. Inmiddels had Hilvarenbeek een flink aantal strafcorners gekregen, die allen laag op de keeper verdwenen. De keeper had inmiddels door dat alle ballen laag waren, en ging dus bij de laatste corners maar alvast liggen. Toen de keeper al bij het aanschuiven van de corner languit op de grond lag, besloot Jeroen eens iets anders te proberen. Met een keurige sleeppush, kon de keeper weinig anders doen dan al liggend wanhopig met zijn stick wat naar de bal te vissen. Met zijn stick had hij weinig succes, dus in plaats van uit de lucht, kon hij de bal ditmaal uit het net vissen. 3-1.

Later in de wedstrijd waren er nog wat kansen aan beide kanten. Dirk was wederom belangrijk met een aantal keurige reddingen en hield zo Were Di van het scoren af, en ook Hilvarenbeek wist het net niet meer te vinden. Een keurige overwinning, en weer een wedstrijd dichterbij het kampioenschap in Poule C van de 4e klasse! Met nog 4 wedstrijden te gaan staat Hilvarenbeek nu 1e met 14 punten, en is nog altijd ongeslagen. Op de 2e plek volgt Tilburg met 12 punten, maar dan is het al een flink gat naar Oirschot met slechts 9 punten. Volgende week staat de nummer 4, Berkel Enschot, op het programma. Hoewel dit team wisselvallig presteert, is Hilvarenbeek gewaarschuwd. De heenwedstrijd in Hilvarenbeek eindigde in een 2-2 gelijkspel, dus uit in Berkel zullen de Bekenaren aan de bak moeten! Tilburg mag het in Oirschot opnemen tegen de nummer 3, dus wie weet kan Hilvarenbeek dit weekend een gaatje slaan met de nummer 2?
 
Hilvarenbeek H1

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws