header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Heren Veteranen winnen opnieuw

Nieuws afbeelding 14-10-2013
Onder niet zo'n geweldige weersomstandigheden werd deze zondag de wedstrijd tegen de heren veteranen B van Pelikaan (Roosendaal) gespeeld. Het veld lag er ondanks
de hevige regenval goed bij waardoor om elf uur door de ‘vaste' scheidsen het
beginsignaal gegeven werd. De tegenstander uit Roosendaal bezette de zesde
plaats in de competitie en oogde qua leeftijd jonger dan de tegenstanders die
onze nestors de afgelopen weken ontmoetten in de hockey-arena. Men leek
daardoor gewaar-schuwd en er werd vanaf het begin tot het eind van de wedstrijd
zeer geconcentreerd gespeeld waarbij extra aandacht gevestigd werd op overspel
en het zoeken van eenvoudige oplossingen wanneer balverlies geleden werd.
Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd want de heren veteranen namen op overtuigende wijze bezit van het middenveld en voerden de druk richting het vijandelijk doel geleidelijk op. Slechts sporadisch kwam de tegenstander in de buurt van doelman Olaf, die de geblesseerde Maarten verving. 
Toen Stefan na een mooi uitgespeelde strafcorner de 1-0 binnensloeg werd duidelijk dat er opnieuw punten aan het totaal toegevoegd konden worden. Deze gedachte werd versterkt toen Machiel met een bekeken schuivertje de 2-0 op het scorebord liet aantekenen. Met deze stand werd de pauze bereikt. Er werd gehamerd op overspel, monden dicht en geen fysiek spel omdat we het tegenovergestelde bij onze tegenstander zagen en merkten dat dat zeker niet de bekende vruchten afwierp.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd toverden de heren veteranen nog ‘een nieuweling' uit de hoge hoed. Teun Lebbink was opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Koert. Teun liet zien dat hij het hockeyen zeker nog niet verleerd is en zorgde na een fenomenale dribbel langs menig tegenstander met een droge schuiver voor de 3-0 eindstand op het scorebord.

Tijdens de derde helft waren de geslepen messen opgeborgen, werd de wedstrijd geanalyseerd en werden de kleren gedroogd. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Hoe kunnen mensen toch veranderen wanneer zij weer in hun comfortzone terugkeren.

De komende week is er geen wedstrijd waardoor de geblesseerden (Maarten, Sieger en Koert) gelegenheid krijgen om te herstellen voordat we de volgende wedstrijd spelen tegen lijstaan-voerder Breda. In tussentijd zal er nog wel twee keer getraind worden door onze mannen, want het is duidelijk geworden dat we, ondanks ‘onze leeftijd', conditioneel gezien zeker niet onder-doen voor onze tegenstanders.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws