header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Kampioentje !!!!

Nieuws afbeelding 13-5-2013

De heren veteranen hebben afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Etten-Leur het kampioenschap binnengehaald. Een resultaat dat er mag zijn. Proficiat jongens !!!

Met zeven punten voorsprong op naaste concurrent Tilburg begonnen onze mannen wat nerveus aan de wedstrijd. De tegenstander uit Etten-Leur voelde dit feilloos aan en zette meteen druk naar voren, hetgeen geen echte gevaarlijke doelkansen opleverde maar onze stand-in voor Maarten (die de wedstrijd vanuit Kaapstad via de digitale lijnen volgde), Olaf Maas, wel tot tweemaal toe op de proef stelde.

Na zo'n tien minuten veranderde het spelbeeld en werd het verschil tussen beide teams duidelijk zichtbaar. Was de gebruikelijke speelstijl in het begin van de wedstrijd nog wat verstijfd, daar kwam in het tweede gedeelte van de eerste helft verandering in. Met mooi aanvalsspel met vrijlopende spelers en schitterende combinaties lieten onze oudjes zien dat zij terecht de koploper van de veteranencompetitie waren. Nog voor rust werd het krachts-verschil uitgebuit en werd er een 2-0 voorsprong op het scorebord getoverd. Kasper met een droge knal in de linkerhoek en Jordan met een subtiele beweging lieten de vijandelijke goalie kansloos.

Toen de tweede helft ook de gebroeders Korting en onze ietwat laat gearriveerde erevoorzitter

hun opwachting maakten, werd de druk naar het doel van de tegenstander verder opgevoerd. Sieger maakte met zijn doelpunt (en de uiteindelijke 3-0 eindstand) een eind aan alle illusies van de mannen uit Etten-Leur.

Na het laatste fluitsignaal was iedereen verguld met het behaalde resultaat, maar was er ook opluchting dat we het kampioenschap hadden binnengehaald zoals we onszelf hadden beloofd na het plotseling overlijden van Wally. (We denken dat hij deze ochtend op ‘een afstandje' heeft zitten genieten van de wedstrijd, tevreden neer heeft gekeken op zijn feestende hockeyvrienden, maar ook gezien heeft dat niemand een lefke als ‘een Vermeertje' in de mayonaise kan dopen.)

Direct na de wedstrijd werden de heren veteranen door het bestuur van onze hockeyclub in het zonnetje gezet. Dank je wel daarvoor namens alle spelers van het team !!!!
(voor een kort fotoverslag kijk op de site onder: foto's)