header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Heren veteranen weer een stapje dichter bij het kampioenschap !!

Nieuws afbeelding 22-4-2013

Deze week stond de op papier eenvoudige uitwedstrijd tegen HC Tempo (Bergen op Zoom) op het programma. De tegenstander van onze ‘oudjes' stond in de ranglijst op een derde plaats van onderen en de vorige ontmoeting werd door onze veteranen met een klinkende

5-0 overwinning afgesloten. "Geen vuiltje aan de lucht” zou je zo zeggen, maar niets was minder waar.

De heenreis verliep zonder problemen totdat we in de buurt van het sportpark "Rozenoord” in Bergen op Zoom kwamen. De opponenten van de mannen uit Beek probeerden, met een omleiding en verwarrende wegwijzers, hun tegenstander te misleiden opdat zij niet op tijd bij de zandvlakte van HC tempo zouden geraken en zij zonder te spelen drie punten aan hun totaal zouden kunnen toevoegen. De navigatiesystemen, de oplettendheid van onze chauffeurs en de drive van de spelers om ook deze hobbel te nemen, zorgden ervoor dat er om kwart voor één een gemotiveerd en strijdvaardig team uit Hilvarenbeek aan de afslag stond.

De naam "Tempo” werd door onze tegenstanders op het speelveld totaal niet geëtaleerd. Het speelveld was voor de wedstrijd met honderden kilo's zand bestrooid om de drang naar voren van onze trotse lijstaanvoerder en het rollen van de bal te bemoeilijken. Daarnaast probeerde de tegenstander op allerlei andere manieren de vaart uit de wedstrijd te halen om een zo goed mogelijk resultaat tegen de koploper te kunnen behalen.

Toch gebeurde het dat bij één schaarse beweging richting onze sluitpost Maarten een bal de cirkel binnenglipte en (naar zeggen van de echte kenners met ”d'n bolle kant”) met een tip-in de 1-0 voorsprong voor de mannen uit Bergen op Zoom op het scorebord verscheen.

Hierna volgde een Beeks offensief met fantastische reddingen van de keeper van Tempo. De gelijkmaker kon niet uitblijven, maar liet toch nog tot net voor het rustsignaal op zich wachten.

Een ferme klap van Willem-Jan zoefde de cirkel in en werd, tot opluchting van onze rood-zwarten, nog even door de keeper aangeraakt voordat deze in het doel verdween.

Na de pauze was het eenrichtingsverkeer richting vijandelijk doel, diverse doelpogingen met vele magistrale reddingen van de keeper, maar de definitieve genadeklap wilde niet vallen. Twee minuten voor het eindsignaal dacht Kasper de bal na een uitgespeelde aanval over de doellijn te schuiven, maar een voet van een verdediger zat er tussen. Dit betekende een strafbal én de kans om toch nog met drie punten naar Beek terug te keren. Stefan bekommerde zich over deze bal en pushte deze onberispelijk scherp en hard achter de man van de wedstrijd.

Tijdens de derde helft werd onder het genot van een hapje, een drankje en met een brede glimlach de wedstrijd geëvalueerd: "Velen vonden het een shit-wedstrijd, maar ook slechte wedstrijden moet je zien te winnen en met nog drie wedstrijden winnen is het kampioenschap een feit”.

Dat het een shit-wedstrijd was, werd nog eens extra bevestigd door een fikse klodder die een Bergen op Zoomse duif op de voorruit van de auto had achtergelaten. Deze duif, uit het Krabbegat, die zijn visite-kaartje af wilde geven aan Prins Flip d'n Irste van Pezerikengat, had zich naar alle waarschijnlijkheid vergist in de auto. Hoezo "geen vuiltje aan de lucht”. Ook daar hebben de ‘grijze duiven' uit Beek natuurlijk een oplossing voor. (zie foto)

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws