header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Hilvarenbeek – Pelikaan HC “een waterig zonnetje”

15-4-2013

Nadat de veteranen afgelopen zondag een belangrijke overwinning hebben gehaald op de nummer 2 van de ranglijst Tilburg, kwam vandaag nummer 4 Pelikaan HC op bezoek. De weersvoorspelling was uitmuntend, een mooie dag om weer stukje dichter bij de platte kar te komen.

Echter de spoeling was dun vandaag, vaste krachten zoals Dick, Maarten, Henry en Joris waren verhinderd. Gelukkig was Machiel niet te beroerd om 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd zich te scharen bij het kampioensteam. Zodra het eerste fluitsignaal geklonken had, namen de mannen van Beek het heft in handen. Al snel lieten ze aan de veteranen van Pelikaan merken dat hier niets te halen viel. Het vijandig doel werd keer op keer bestookt, maar de keeper van Pelikaan onderscheidde zich door verschillende malen op onnavolgbare wijze inzetten van Beekse kant te keren. En dan geldt er een oude voetbalwet "als je zelf de kansen niet benut, dan valt het doelpunt aan de andere kant”. Ja hoor, twee onachtzaamheden aan de kant van Hilvarenbeek resulteerde in een achterstand van 2 – 0. Wat nu!? Dat zal toch zeker niet gebeuren?

De veteranen van Hilvarenbeek bleven rustig hun eigen spel spelen op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam. Vlak voor rust werd er door Rutger een pass op maat afgeleverd op Machiel, die prachtig met de backhand afrondde. In de tweede helft werd het fysieker van beide kanten en af en toe op het scherpst van de snede, maar voor onze trouwe scheidsrechters was dit geen reden om in te grijpen. Onder inspiratie van de inzet van Frank waren ze vastbesloten om de drie punten uit de strijd te gaan halen. De gelijkmaker werd gescoord door Stefan, een strafcorner werd door hem snoeihard binnen gesleept. Het was een kwestie van tijd totdat de winnende goal gemaakt zou gaan worden, maar ja aan welke kant?

Uiteraard werd het doelpunt gemaakt door de veteranen van Hilvarenbeek, wederom een wonderschoon doelpunt van Machiel. Pelikaan heeft in de tweede helft geen enkele aanspraak meer gemaakt op een overwinning. Ondanks de overwinning kwamen we toch flink gehavend uit de strijd, vlak voor tijd kreeg Frank onfortuinlijk een bal tegen zijn hoofd, dat zag er niet goed uit. Een flinke tegenvaller op wat een zonnige dag had moeten zijn. Frank, veel beterschap! Herstel snel zodat je plaats kunt nemen op de platte kar voor een rondje Beek.

De veteranen hebben nog zes wedstrijden te gaan en de voorsprong op de nummer twee is 7 punten en 14 punten op de nummer drie. Volgende week Tempo HB