Leuk om te weten

Heren veteranen laten twee punten achter in Oudenbosch

Nieuws afbeelding 10-3-2013

Onder zeer frisse omstandigheden reisde het veteranenteam van Hilvarenbeek richting Oudenbosch. Net voor aankomst bij het hockeyveld werd een snelle glimp opgevangen van de St. Pieterbasiliek, de replica van de grote broer in Rome, waar de mannen een schietgebedje deden op een goede afloop voor drie punten mee naar Beek.

Zonder onze ‘vaste' keeper Maarten, maar met Bart in het doel begon men aan de wedstrijd. Al snel bleek dat deze tegenstander minder ruimte weggaf dan die van vorige week. Voordat de spieren goed opgewarmd waren, werd onze Beekse koploper al op een tegendoelpunt getrakteerd. De enige bal die Bart in deze wedstrijd te verwerken kreeg, kwam via zijn voet en een kluts voor de stick van een van de voorwaartsen van Oudenbosch die zich wel raad wist met dit buitenkansje. Onze jarigen, Casper en Rutger, hadden zich wel een ander cadeautje voorgesteld.

Eensgezind en met veel vertrouwen werd de mars richting het vijandelijke doel ingezet.

Er volgde een stormloop waarbij pas in het fluitsignaal voor de rust de gelijkmaker over de doellijn geschoven kon worden. Casper reageerde zeer alert op het enige foutje van de geweldig goed keepende goalie van Oudenbosch.

Deze doelman, 50 jaar jonger dan onze sluitpost, was ook een sta in de weg tijdens de tweede helft. Ondanks alle mooie combinaties en frivole acties van onze Beekse jongens, met daverende knallen op en dikwijls ook naast het doel, stond de 1-1 stand ook na het laatste fluitsignaal nog op het scorebord.

Het puntenverlies was in de derde helft het onderwerp van gesprek, maar het zorgt er ook voor dat we ons woensdagavond tijdens de training extra gaan voorbereiden op de afwerking van kansen en de volgende tegenstander.

Toen we de terugreis aanvaardden zagen we dat het resultaat van de Oudenbosche heren nog niet doorgedrongen was tot de Katholieke orde van de gemeente anders had men vast de witte rook uit de schoorsteen van de St. Pieter laten komen.