header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Veteranen winnen opnieuw en lopen uit op concurrenten

18-11-2012

Deze zondag stond de wedstrijd tegen Prinsenbeek, de nummer drie van de competitie op het programma. Geen makkie dus, maar vooraf waren de Beekse mannen optimistisch gestemd. Vol zelfvertrouwen werd (met vijftien spelers, Jordan bedankt voor het invallen) voorafgaand aan de wedstrijd al vroeg ingelopen en werden de tactische tips zoals we deze op de training hadden doorgenomen nog eens extra benadrukt.

Met goed overspel en door de linies goed op elkaar te laten aansluiten zetten de nestors van

onze hockeyclub meteen druk op de tegenstander uit Prinsenbeek. Tegenstoten richting ons

doel werden direct onschadelijk gemaakt door onze achterhoede en met korte passes en bekeken lobjes werden onze voorwaartsen in stelling gebracht. Goed keeperswerk van onze vijandelijke goalie stond enkele keren een voorsprong in de weg, maar op een harde tik linksonder in de hoek van Sieger had ook deze doelman geen schijn van kans. Het leek alsof de druk van de schouders van onze mannen afviel omdat we steeds beter in de wedstrijd kwamen te zitten. Een te grote voet voor zo'n klein balletje in onze cirkel (een zogenaamd Sinterklaascadeautje) zorgde er echter voor dat de mannen uit Prinsenbeek een strafcorner kregen toegekend. Dit buitenkansje lieten ze zich niet ontnemen, Maarten werd met een ferme slag verschalkt waardoor de gelijke stand op het scorebord verscheen. Gelukkig kromden onze veteranen de rug en trokken massaal op naar het doel van de tegenstander. Stefan zag net voor rust kans om met een mooie slag de 2-1 te maken.

In de tweede helft kreeg onze tegenstander enkele riante kansen om nog een doelpunt te maken, maar een grandioze misser en de paal stonden een tegendoelpunt in de weg. Het was een bevrijding dat Bart op het juiste moment op de juiste plaats stond om een toch wat moeilijke bal in het doel te tikken. Deze 3-1 was de genadeklap voor onze tegenstander waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam.

Veel vervelender was het uitvallen van Frank die na het uitlopen bij een strafcorner van onze tegenstander op de hand geraakt werd en na afloop van de wedstrijd naar het ziekenhuis moest gaan: gebroken bot en een open wond waarbij operatief ingrijpen noodzakelijk was. Frank, namens het gehele team van harte beterschap en een snel herstel toegewenst.

Met nog een wedstrijd te gaan tot de winterstop staan de heren veteranen nu vijf punten los van de naaste concurrent Tilburg, die opnieuw punten morste. Een fijne gedachte dat we na herbstmeister nu ook als koploper de winterstop in zullen gaan !!

Veteranen Hilvarenbeek – Prinsenbeek 3-1

Doelpuntenmaker:

Sieger 1-0

Stefan 2-1

Bart 3-1

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws