header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Hilvarenbeekse veteranen blijven op koers voor het kampioenschap

11-11-2012
"Kreddut in de gaote!”

Het feit dat de tegenstander onze ‘oudjes' van de wijs probeerde te brengen door de aanvangstijd van de wedstrijd te verzetten van half elf in de ochtend naar kwart voor drie in de middag leverde weinig gesprekstof op, maar de prinselijke beëdiging van Koert Flipsen als Prins Carnaval van Pezerikkengat 2013 hield de gemoederen binnen het veteranenteam bezig.

De cake en stroopwafels smaakten tijdens het koffiedrinken prima, maar het hadden ons inziens beter Choco-princes kunnen zijn. Dan hadden we langzaam aan het idee kunnen wennen aan het idee dat onze laatste man van nederige ballenruimer van de ploeg opgeklommen is naar alheersend vorst van Hilvarenbeek. We vroegen onszelf af of koningin Beatrix afgelopen vrijdag onder voor-wendsel naar Beek gekomen was om prinsFlip d'n Irste zijn prinselijke onderscheiding persoonlijk om te hangen.

Hoe kan het zo zijn dat Prins Flip d'n Irste deze prinselijke uitdaging aanvaard heeft zonder zijn hockeykornuiten vooraf op de hoogte te brengen van deze vorstelijke betrekking. Al een paar weken liet hij ons weten dat hij op de woensdagavond niet kon komen trainen omdat hij bezigheden buitenshuis had. Ja ja, hij wist van de prins geen kwaad !! Hij vertelde dat hij zijn wintersport-vakantie al geboekt had. Ja, alsprins ben je in Lech natuurlijk altijd welkom.

Nadat we bekomen waren van de schrik reisden we af naar Etten-Leur om daar mogelijk weer drie kostbare punten op weg naar het kampioenschap weg te kapen.

Door het wegvallen van onze koninklijke hoogheid prins Flip d'n Irste als rots in de branding werd door onze captain de opstelling en het strijdplan bekend gemaakt. We zouden na afloop vorstelijk beloond worden tijdens de derde helft als we drie punten over de eindstreep zouden trekken.

Met goed overspel, af en toe prinsheerlijk achteroverleunend de tegenstander wat ruimte gevend, als zaten zij als de prins op het witte paard, sloegen de veteranen op de juiste momenten toe.

Heerlijke doelpunten van Sieger en Frans voor rust en uiteindelijk na zo'n tien strafcorners een doeltreffer van Stefan zorgden ervoor dat we in koninklijke zetel zaten. Een tegenvaller was het onnodige tegendoelpunt dat geïncasseerd werd door onzorgvuldig uitverdedigen. Maarten onze keeper ging oog in oog met zijn tegenstander na enkele wedstrijden zonder tegendoelpunt toch

door de knieën.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Prinsenbeek op het programma of moeten we zeggen met de prins uit Beek tegen Prinsenbeek ?

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws