Leuk om te weten

FELICITATIES VOOR EERSTE OVERWINNING HEREN 1

13-5-2012
Hilvarenbeek draagt eerste winst op aan 'de moeders': 3-5 (1-1)

"Een fijne teamprestatie", zo kwalificeerde Hilvarenbeek Heren1 coach Lammers de eerste winst van het seizoen tegen en in Eersel. Na een toch wat nerveus begin tegen een beter Eersel kwamen de Beekse heren na 25 minuten met 1-0 achter. Op slag van rust was het echter strafcorner-kanon Lars Huijbregts die de Hilvarenbeekse formatie terecht langszij Eersel bracht.
"We hadden afgesproken het resultaat van deze wedstrijd op moederdag op te dragen aan onze moeders", aldus een gepast trotse coach Jos Montulet, die Hilvarenbeek met een nogal uitgedunde selectie aan de wedstrijd zag beginnen. Een drietal ervaren krachten konden er niet bij zijn, maar door de aanwezigheid van drie gretige en talentvolle A-junioren, deze keer naast 'vaste kracht' Roy Schevens ook de broers Jeroen en Lars van Rijn, stond Beek alsnog met 13 man in Eersel.

Pas in de tweede helft kwam Hilvarenbeek echt aan het eigen spelletje toe en kon het technische overwicht op het middenveld beter worden benut. Door uitstekend storend werk van Reinout Pouw in de voorste linie werd de druk al vroeg op de Eerselse verdediging gezet. Met name Ronald van de Ven op het rechtsmidden en -wederom - Jaap Beishuizen in het centrum, zorgden voor aanvoer naar de eerste lijn waar Reinout Pouw tot tweemaal toe een strafcorner voor Beek binnen kon halen. Die werden er door Lars Huibregts strak en feilloos ingeschoten, waarmee zijn aandeel in de winst op vier van de vijf doelpunten kwam, én allemaal uit de strafcorner. Na rust kwam Eersel sterk uit de startblokken en kwam binnen 3 minuten op een 2-1 voorsprong. Na 2-2 (sc) en 2-3 (sc) kwam Eersel nog eenmaal langszij na een strafcorner variant over rechts waar niet adequaat op werd ingegrepen: 3-3

Hilvarenbeek had echter voldoende conditie en moraal om via 3-4 (sc- Lars Huibregts) op 3-5 te komen; een lepe goal van Thijs Horvers die na goed aangeven vanaf rechts de keeper uitspeelde. Eerbeek voerde de druk nog goed op en het was alle hens aan dek achterin bij Hilvarenbeek. "De mannen hebben vandaag bewezen dat we in staat zijn om een voorsprong vast te houden en de winst naar huis te brengen", aldus Lammers die zijn team vooral in de breedte heeft zien groeien in de afgelopen wedstrijden. "Na gelijkspelen kunnen we nu dus ook winnen, en dat nog niet eens met een volledige selectie. Dát is een puike teamprestatie en dit geeft heel veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen. Uiteraard zijn er nog ruime mogelijkheden om te verbeteren, met name individueel bij een aantal spelers. Maar daar hebben we nog ruim de tijd voor om samen aan te werken", aldus de tevreden coach. "We kunnen nu relaxed dit seizoen uitspelen en doorbouwen aan balans in het team en het verbeteren van de individuele capaciteiten. Ik heb genoten van de inzet en het spelplezier van dit team vandaag. Hilvarenbeek kan dus nu ook wedstrijden winnen, ongeacht wie er wel of niet is".