header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Hilvarenbeek H1 pakt eerste punt

17-4-2012

Voor het eerst sinds de herstart van het eerste herenteam van HockeyClub Hilvarenbeek in de KNHB vierde klass D heeft de formatie een gelijkspel en daarmee ook het eerste punt behaald in de competitie. Nadat het team zich destijds terugtrok uit de derde klasse speelde het een aantal jaren in de reserveklasse.

In de winterstop in december 2012 trok de trainer/coach van de Beekse heren zich nog terug na een reeks van 10 wedstrijden zonder punten. De technische leiding van de club sloot vervolgens een interim contract af met Gerdwin Lammers, die het team in ieder geval tot het einde van dit seizoen zal begeleiden. Die wissel leverde na vier wedstrijden het eerste punt op in de thuiswedstrijd tegen het Limburgse Sjinborn.

"De kracht van dit team is zonder twijfel de enorme hechte band, het respect voor elkaar en de wil om beter te worden", legt coach Lammers uit. "Eigenlijk ben ik gewoon van voren af aan begonnen met observatie en analyse en die periode van vier wedstrijden na de winterstop hebben we afgerond met de opname op video van een wedstrijd bij Liempde en met de analyse ervan. Dat heeft verhelderend gewerkt. Normaal gesproken ziet niemand zichzelf spelen maar videobeelden liegen niet. Beelden zeggen veel meer dan woorden en dat was afgelopen zondag te merken."

Tegen Sjinborn kwam Hilvarenbeek binnen tien minuten nog wel met 0-2 achter maar door een messcherpe sleeppush van Jasper Smulders werd het nog net voor rust 1-2. De rust gebruikte Lammers voor het aanscherpen van de tactiek en in de tweede helft was het vervolgens wederom Jasper Smulders die middels een strafbal de stand gelijk kon trekken. Dat het Beekse team over de nodige mentale veerkracht én de juiste conditie beschikt bleek wel uit het feit dat het team doorknokte nadat het weer op achterstand kwam (2-3). Na een mooie combinatie was het Thijs Horvers die met een geweldige backhand lob de bal over de keeper van Sijnborn in het Limburgse doel liet verdwijnen. Het team en met name de Beekse verdediging met Bob Janssen als sluitpost moest vervolgens nog tien minuten stevig aan de bak maar uiteindelijk werd het eerste punt binnengesleept, mede ook door de geweldige inzet van drie spelers uit JA1.

Ook aanvoerder Jos Montulet ziet de komende periode met vertrouwen tegemoet. "Het team groeit, de spelpatronen gaan beter lopen, de instroom van jongens A1 spelers gaat geruisloos en de nul is er vanaf." De vraag aan Lammers is nu wat het team dit seizoen nog kan bereiken. "We krijgen nu nog wel vijf zware wedstrijden tegen de top van de poule waarin het halen van punten geen vanzelfsprekendheid is maar ik laat me graag door het team verrassen", aldus een lachende Lammers."Het is slechts de opmaat naar het volgende seizoen maar smaakte bij ons allemaal al als een overwinning". Het was nog lang onrustig in Hilvarenbeek.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws