header foto header foto header foto header foto
 
Leuk om te weten

Wedstrijdverslag Heren 1

13-9-2011

Na een lange periode zonder hockey en een gedegen voorbereiding mochten wij afgelopen zondag op bezoek bij Hockeer. Voor de meeste onbekend terrein, en de rit in de auto was dan ook lang maar gezellig. Eenmaal aangekomen, rond 1 uur, moesten we natuurlijk weer wachten op Pieter-Jan. Hij was keurig op tijd vertrokken maar ergens op de A2 tussen Eindhoven en Maarheeze kwamen we de rode peugeot met vier man sterk tegen op de rechterrijstrook. Veel harder van 100 ging het niet...


Enfin, eenmaal bij Hockeer aangekomen zagen we dat de plaatselijke dames nog bezig waren met een pot hockey. Zo vriendelijk als wij zijn besluiten we even een stukje van deze wedstrijd mee te pikken. Na een tijdje zijn wij naar de kleedkamers vertrokken en gingen we richting het tweede veld voor een teambespreking en alle andere bekende zaken. Het doel was simpel, 3 punten pakken, Marc was hier heel duidelijk in. Met een vaste basis (ook al hadden we maar 12 spelers bij ons) zouden we de wedstrijd vol vertrouwen ingaan. Om 14.30 was het dan eindelijk zover. De allereerste competitiewedstrijd van H1 zou gaan beginnen. Er was gezonde spanning merkbaar, en dat lag niet aan de te strakke witte t-shirts waar we in moesten spelen.


Eenmaal begonnen kwamen we al snel lekker in de wedstrijd het baltempo lag niet al te hoog en wij konden goed mee. De bal werd lekker over het veld gespeeld en beide partijen kregen in het begin kansen. Toch was het Hockeer dat het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Een goede kaats op het middenveld en een speler kon vrij doorlopen. 1-0.


Marc riep meteen dat we het een tandje hoger moesten gaan spelen en zo gezegd zo gedaan. We begonnen weer met vol goede moed en al snel kreeg Florian de bal op het middenveld lekker in de loop mee, hij maakte een actie en speelde een aantal man uit. Hij kwam daardoor vrij in de cirkel en haalde hard uit, 1-1. Hilvarenbeek was terug. Al snel daarna waren wij de partij die het voor het zeggen had. De bal werd snel rond gespeeld en er werd druk gezet wanneer wij geen balbezit hadden. Hockeer kreeg het duidelijk wat moeilijker en dat resulteerde halverwege de eerste helft in een strafcorner voor Beek. Jasper zei al snel 'ik sleep hem er wel in'. En dat deed hij ook. Met een mooie geplaatste sleeppush ging de bal hard de netten in. Feest, vreugde en natuurlijk de 1-2 op het scorebord.


Daarna zette Hockeer ook wat meer druk op de bal en kregen ze kansen, het ging redelijk gelijk op maar al snel scoorde zij de 2-2 uit een strafcorner. Een rake klap onder de plank was moeilijk te stoppen voor Reinout, de lijnstop.


We gingen de rust in met een 2-2 stand waarbij we het gevoel hadden dat alles nog mogelijk was. Helaas voor ons hadden wij geen wissels meer aangezien Teun een bal op zijn knie gekregen had. Dit maakte de zaak wel wat lastiger.  Maar vol goede moed begonnen we aan de tweede helft.


Het bleef lang 2-2 en er kwamen kansen over en weer, strafcorners voor Hockeer maar ook zeker een paar voor ons. De keeper was alert en hield ze er goed uit. Op een gegeven moment Beek in de aanval en de bal werd stick (of schoen) van de lijn geveegd bij Hockeer in de cirkel. Wij claimde een strafbal maar de scheidsrechter had het niet kunnen zien, we kregen een strafcorner die uitdeindelijk naast ging. Een hoop commotie en gepraat naar de scheids, van beide partijen. De druk voor de hockeyende partijen werd hoger, niet alleen op ons team maar ook op de scheidsrechters. Een aantal dubieuze beslissingen in de cirkel veroorzaakten een gevoel van onmacht bij Beek. Hierdoor waren we niet meer scherp, vermoeid door 50 minuten hockey met 11 man moesten we het conditioneel afleggen. Hockeer kreeg een strafcorner en benutte deze wel. 3-2. Dit lag aan het feit dat wij niet meer konden door wisselen en moeite hadden met de organisatie. Hockeer bleef hockeyen en dat werd beloond.


De hele ploeg baalde als een stekker, het ging erg gelijk op en de 3-2 had aan elke kant kunnen vallen. De organisatie was niet meer zoals in het begin en Beek kreeg het moeilijk. Hockeer bleef druk zetten en scoorde uiteindelijk nog tweemaal. 5-2 wat ook meteen de eindstand van de zondag zal worden. Kortom een hele spannende en positieve eerste match.


Hilvarenbeek heeft laten zien wel degelijk te kunnen hockeyen en heeft Hockeer verrast. Het is altijd moeilijk een uit wedstrijd maar deze wedstrijd was een hele leuke en spannende. Verder hebben we het nog heel gezellig gehad bij Hockeer waar het bier nog voor € 1.40 geschonken wordt. Ook wil ik een aantal Dames van ons Dames 1 bedanken voor de support, ook al waren het de laatste 3 minuten! Helemaal te gek. 


En natuurlijk wil ik via deze weg nog een aantal belangrijke personen en partijen bedanken. Op de eerste plaats natuurlijk Lars, Pieter-Jan en Teun anders hadden we nooit in Cadier en Keer kunnen komen. Daarna Dames 1 omdat ze nog na hun wedstrijd bij ons zijn komen kijken, klasse dames. En zeker niet op de laatste plaats de Mac Donalds bij afrit 44 op de A2. Bedankt voor de lekkere hamburgers en frites en de milkshake mango. Want wat hadden de heren honger..


Volgende week (18 september) spelen we thuis tegen Nuth H1, wij zien jullie graag langs de lijn om ons aan te komen moedigen. Als je tijd en zin hebt is er aansluitend nog een barbecue. Het hockeyseizoen is weer begonnen! Kijk in het clubhuis naar de flyers die we deze week zullen neerleggen voor a.s. zondag. Wij hopen op jullie support!


Hockeer H1 - Hilvarenbeek H1


5-2


Limburger #1 (1-0)
Florian 1-1
Jasper 1-2 (sc)
Limburger #2 (2-2)
Limburger #3 (3-2)
Limburger #4 (4-2)
Limburger #5 (5-2)

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws