header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Gebruik van gebits- en beenbeschermers

9-12-2010
Naar aanleiding van signalen vanuit onze clubtrainers, menen wij er goed aan te doen het gebruik van gebits- en beenbeschermers nog eens onder de aandacht te brengen.
 
Zoals ongetwijfeld bij velen bekend is het gebruik van beenbeschermers door spelers vanuit de (spel-)reglementen van de hockeybond VERPLICHT. Als club steunen wij het standpunt van de trainers dat dit dus ook heeft te gelden voor de trainingen (overigens zowel voor veld als zaal). Zij mogen hierop toezien en wat ons betreft is het gebruik van beenbeschermers dus een voorwaarde om aan de training deel te nemen.
 
Volgens diezelfde reglementen worden gebitsbeschermers 'sterk aanbevolen' maar strikt formeel zijn die dus niet verplicht. Als club onderschrijven wij de oproep van de trainers om jeugdleden te vragen gebruik te maken van een gebitsbeschermer maar afdwingen vinden we op dit moment niet gepast. Het ontbreken van een dergelijke beschermer is dus geen reden op zich om een speler de toegang tot de training te ontzeggen.
 
Als club vinden wij optimale bescherming belangrijk en in die zin kunnen wij niet genoeg benadrukken dat het gebruik van zowel been- als gebitsbeschermers door spelers een heel verstandige keuze zou zijn. De regels van de KNHB zijn hier duidelijk over en kunnen echter niet breder getrokken worden dan zoals ze nu dienen te worden gelezen.
 
Het bestuur i.s.m. TC   

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Gezocht: Werkgroep nieuwe website