header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

VERGEET JE ZAALHOCKEY AANMELDING NIET!!!

Nieuws afbeelding 11-9-2010

Beste Junioren en ouders/verzorgers,

 

Het is nog ver weg, maar ik ben al bezig met de zaalhockeycompetitie seizoen 2010/2011. De poule indelingen zijn inmiddels definitief bij de KNHB. Daarom wil ik van jullie vóór 15 september a.s. onderstaand strookje retour hebben als je mee wilt doen!

 

Na 5 succesvolle zaalhockeyseizoenen hoef ik eigenlijk niet meer uit te leggen wat zaalhockey is. Inmiddels is het een traditie binnen onze club voor de elftallen, senioren en junioren t/m D11-tallen, dat er tijdens de winterstop wordt gezaalhockeyd.

 

 

* Wat is zaalhockey?

Zaalhockey wordt gespeeld in de zaal, op een veld met balken als zijlijnen. Je speelt 6 tegen 6, je hebt een lichtere hockeystick nodig en er mag alleen gepushed worden. Zaalhockey gaat veel sneller, waardoor je handiger met bal en stick wordt. Om mee te kunnen doen aan de competitie moeten er minimaal 8 spelers/speelsters (1 keeper, 5 spelers en 2 wissels) en minimaal 1 coach zijn.

 

 

*Wedstrijden en trainingen

Alle 11-tallen Juniorenteams kunnen aan de zaalcompetitie deelnemen. Gemiddeld worden er 5 uit- en 5 thuiswedstrijden gespeeld, van elk 2 x 30 minuten. Houd er rekening mee, dat er zowel op zaterdag als zondag gespeeld kan worden. De trainingen worden in de Hispohal gegeven en zullen op maandagavond zijn. Afhankelijk van de uren die wij kunnen huren in de Hispohal krijgen de teams training.

 

 

 

* Zaalhockeykosten

Voor zaalhockey bestaat een aparte contributie. Hier ontkomen we niet aan, omdat wij de KNHB en de Hispohal een bijdrage cq zaalhuur moeten betalen. De contributie voor zaalhockeycompetitie 2010 – 2011 zal dit jaar 45 euro per persoon bedragen. Dit bedrag wordt (net als de contributie van de veldhockey) automatisch afgeschreven na afloop van het zaalhockeyseizoen. Om in de zaal te mogen hockeyen zijn stevige gymschoenen met een lichte zool en een zaalhockeystick verplicht. Bij onze sponsor Wilkin Sports in Tilburg krijgt u hier korting op.

 

Graag wil ik per team één contactpersoon, die verantwoordelijk is voor de zaalhockeycompetitie. Dit hoeft niet de vaste coach te zijn. Verder vraag ik de ouders af en toe als hulp om te rijden, maar ook als zaalwacht (MOET 18 JAAR OF OUDER ZIJN). Tijdens de zaalwacht speelt uw eigen kind een thuiswedstrijd. U houdt dan o.a. de tijd en de stand bij en vult het wedstrijdformulier in (uitleg hierover staat tzt op de site).

 

Vóór 15 september 2010 wil ik de opgaveformulieren retour hebben. Geef onderstaand strookje af bij Marieke Verheggen (adres: ’t Lopertje 7 in Hilvarenbeek) of geef je op via de mail ([email protected]).

 

In verband met de te maken kosten is opgave bindend. Geef je je niet tijdig op, dan kan je ook niet aan de zaalhockeycompetitie deelnemen!

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

 

Marieke Verheggen

Zaalhockeycommissie Hockeyclub Hilvarenbeek

 

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Gezocht: Werkgroep nieuwe website