header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Update corona-maatregelen bij HCH (Seizoen 2020-2021)

Nieuws afbeelding 26-8-2020

Beste (ouders van) leden, vrijwilligers en toeschouwers,

Ter voorbereiding op de start van de competitie zijn op onze club vanaf maandag 24 augustus de trainingen hervat en worden de eerste oefenwedstrijden gespeeld. Daar zijn wij heel erg blij mee.

Het hockeyseizoen gaat echter anders van start dan gebruikelijk, omdat we nog steeds te maken hebben met COVID-19. Dit vergt veel van ons allemaal. We rekenen er echter op dat iedereen (spelers, begeleiders, vrijwilligers, ouders en toeschouwers) de eigen verantwoordelijkheid neemt en zich houdt aan de richtlijnen die zijn opgesteld. We hopen immers allemaal dat het hockeyseizoen ‘gewoon’ kan starten en niet voortijdig hoeft te worden afgebroken.

De maatregelen van het RIVM, gemeente en KNHB blijven van kracht
In het kader van het coronavirus volgen wij het advies van RIVM, GGD en KNHB. Actuele informatie vanuit de KNHB is hier te vinden. Ook bij de FAQ op de site van de KNHB staat veel informatie. Zorgvuldige afstemming kost tijd, zeker als de maatregelen vanuit de overheid snel of vaak wijzigen. We doen ons best de juiste communicatie zo snel mogelijk bij jullie te hebben.

Alle regels op een rij
Wij vinden het belangrijk om de belangrijkste regelgeving nog eens op een rij te zetten en te verduidelijken wat deze regels voor HC Hilvarenbeek inhouden. Let op, deze kunnen snel wijzigen!

1. Bij klachten (neusverkoudheid, hoesten, verhoging ofverlies van smaak/ reuk) blijf je thuis! Je neemt geen deel aan trainingen, wedstrijden en je komt niet naar de club. Je laat je testen en bij positief resultaat stel je de club meteen op de hoogte.

2. Houd op ons terrein 1,5 meter afstand (volwassenen onderling en jeugd vanaf 13 jaar naar volwassenen). Afgelopen weekend zagen we al dat ouders daar moeite mee hebben, dus daarom toch het dringende beroep hieraan te voldoen. Op het moment dat dit niet gebeurt, en we controles krijgen, dan kan het zijn dat ouders niet meer tijdens trainingen of wedstrijden aanwezig kunnen zijn.

3. Nies/hoest in je elleboog, was regelmatig je handen en schreeuw/zing niet.

4. Spelers gebruiken hun eigen bidon/materialen en scheidsrechters gebruiken hun eigen fluitje (voor iedere scheidsrechter is een nieuw fluitje beschikbaar achter de bar). Het team is zelf verantwoordelijk voor het desinfecteren van de teammaterialen.

5. Rijd je naar uit-wedstrijden, dan adviseren we om de richtlijnen van de overheid te volgen. Spelers vanaf 13 jaar én volwassenen, die niet tot één huishouden behoren, wordt geadviseerd een mondkapje te dragen in de auto. Probeer vaste groepjes voor het rijden te maken.

6. Ga 10 dagen in quarantaine bij terugkomst uit een land met code oranje/rood. Dit betekent automatisch dat je tijdens deze quarantaine niet op ons hockeycomplex mag komen, je geen afspraken met je team of teamgenoten kunt maken en je niet kunt komen trainen, spelen, coachen of training geven.

Regels voor het clubhuis de velden en buiten.
In ons clubhuis mogen maximaal 25 personen (18+) tegelijk aanwezig zijn. Daarom hebben we looplijnen aangegeven. De wedstrijdtafel, het clubhuis, de wc’s en andere ruimtes zijn toegankelijk via deze looplijnen. Wij zijn bezig om een ‘vaste’ tent neer te zetten waar we nog eens 40 personen op 1,5 meter kunnen herbergen.

Buiten het clubhuis geldt een maximum van 250 personen per veld. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat toeschouwers zich verspreiden rond de velden en de 1,5 meter-regel in acht nemen. Uiteraard geldt de 1,5 meterregel voor het hele terrein, dus ook onder het afdak en de gedeelten bij de picknicktafels.

Voorbesprekingen kun je alleen doen op plaatsen waar voldoende ruimte is om 1,5 meter afstand te houden, dit kan niet in de kleedkamers en vindt bij voorkeur buiten plaats.

De wc’s en kleedkamers op ons complex zijn toegankelijk, maar let ook hier op de 1,5 meter afstand. Op zondag zijn de kleedkamers gesloten. Wij verzoeken echter alle leden (ook jeugdleden) zoveel mogelijk omgekleed naar de club te komen en thuis te douchen.

Als toeschouwers gebruik willen maken van zitplaatsen binnen of buiten, dan zijn wij verplicht om hen te registeren (conform de regels die gelden voor de horeca). Wij reserveren onze zitplaatsen in het clubhuis en buiten voor spelers/begeleiding/toeschouwers die slecht ter been zijn. Wij zijn verplicht de toeschouwers die slecht ter been zijn en toch graag willen zitten, te registeren (meld je hiervoor bij de bar). Overige toeschouwers kunnen via de looproute wat bestellen aan de bar en bij voorkeur buiten (staand) nuttigen.

Bij vragen over bovenstaande bereik je ons op [email protected]. We zijn ervan overtuigd dat we dit sámen kunnen en vertrouwen op iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid! Tot slot wensen we jullie dan ook een leuk en sportief hockeyseizoen toe. Alvast heel erg bedankt voor jullie medewerking!

Bestuur Hockeyclub Hilvarenbeek
Dorine, Chris, Tim, Myrthe