header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Uitnodiging voor alle trainers en coaches!

Nieuws afbeelding 7-3-2017

Beste trainer/coach/manager,

 

Hockeyclub Hilvarenbeek wil graag investeren in jullie als trainer, coach en manager. Daarom organiseren we een paar keer per jaar een trainer-coachavond. Dit keer koppelen we de avond aan het managen van een team, het motiveren van spelers, het trainer ervan in relatie tot het thema Respect & Sportiviteit. Want…..Het begint bij jou! Dat is de slogan van onze Sportiviteit & Respect (S&R) campagne. Want samen kunnen we het verschil maken, maar dat begint dus bij jou.

 

Trainer-coachavond!

Graag willen wij jullie uitnodigen op 23 maart om 19:30 uur om samen met Steven Hendrickx, hoofd trainer/coach van de Heren 1 (overgangsklasse, het op 1 na hoogste niveau in Nederland) van Were Di over Sportiviteit & Respect te praten. Steven is dus een toptrainer in de hockeywereld. Wij hebben Steven bereid gevonden om deze avond jullie mee te nemen in zijn wereld. Steven zal jullie dan meenemen in zijn bevindingen en ‘presenteren’ op welke wijze hij omgaat met Sportiviteit & Respect als trainer/coach van de Heren 1. Welke ‘do and don’ts’ kan hij jullie geven? Welke afspraken kun je als coach met je team maken?

 

Hoe gaan we als club om met Sportiviteit & Respect?

Sinds januari 2017 hebben wij bij HC Hilvarenbeek een nieuwe commissie erbij gekregen. De commissie Sportiviteit & Respect. Deze commissie gaat zich o.a. bezighouden met het organiseren van activiteiten en het opzetten van promotiemiddelen (bijvoorbeeld langs het veld). Wij willen vooral laten zien dat iedereen zelf verantwoordelijk is om hockey leuk te houden. Dat vind jij toch ook als trainer/coach? 

 

Sport is van iedereen

Laat trainers en coaches niet alleen werken aan hun technische en tactische vaardigheden. Goede gespreksvaardigheden zijn net zo belangrijk. Weet je te achterhalen waarom iemand zich vreemd gedraagt of wat hem/haar dwars zit? Hoe kun je je team motiveren? Wat werkt wel en niet op een training? Dan kan je diegene ook beter laten spelen. Presteren is namelijk meer dan hard trainen en tactiek. Goed in je vel zitten en plezier zijn net zo belangrijk. En winnen dan? Dat komt vanzelf wel. Eerst plezier, want dat is het leukst.

Ben erbij op 23 maart!! De koffie staat klaar.

 

Omdat we jullie aanwezigheid belangrijk vinden gaan we ervan uit dat je er bij bent. Mocht je echt niet kunnen, dan verwachten we dat je je afmeld bij de trainingscommissie via [email protected]

 

Met vriendelijke groet, namens de commissie Respect & Sportiviteit,

Patrick Groothuis

Voorzitter Hockeyclub Hilvarenbeek

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws