header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

HCH start pilot duo-lidmaatschap senioren

Nieuws afbeelding 22-5-2016

In het seizoen 2016-2017 start HCH een pilot voor het duo-lidmaatschap voor de duur van 3 jaar.

Het nieuwe seniorenbeleid van HCH is erop gericht om het aantal senioren dat langer blijft spelen te vergroten naar uiteindelijk 6 teams.

Op dit moment constateren we echter dat leden soms relatief kort nadat zij senior zijn geworden de club alweer verlaten. Hiervoor zijn verschillende redenen, waaronder een studie, ergens anders gaan wonen en te weinig tijd voor hockey.  Soms verlaat een lid de club mede vanwege de hoogte van de contributie in relatie tot het beperkt kunnen meetrainen en meespelen vanwege een studie (ver weg) of werk.

 

Bij diverse andere hockeyverenigingen is op basis van bovenstaande het zogenaamde duo-lidmaatschap geïntroduceerd. Het duo-lidmaatschap is bij deze clubs geïntroduceerd vanuit het oogpunt van ledenbehoud voor de hierboven geschetste groep.

 

Procedure

De contributie voor een duo-lidmaatschap bedraagt voor het seizoen 2016-2017 140 euro in plaats van 240 euro.

Randvoorwaarden en procedure:

-      Het duo-lidmaatschap is alleen van toepassing op senioren (dus ook niet trimmers of veteranen). Uitgangspunt van het duo-lidmaatschap is dat twee leden samen 1 volwaardig lid zijn.

-      2 leden van hetzelfde team mogen schriftelijk een verzoek indienen voor 15 juli voorafgaand aan het nieuwe seizoen tot een gecombineerd duo-lidmaatschap, dit kan bij het bestuur via het mailadres [email protected]. Het bestuur beoordeelt de aanvraag, kijkt naar de noodzaak en neemt een besluit.

-      Alleen legitieme redenen worden geaccepteerd, zoals minder kunnen trainen én spelen (minimaal 40% minder. Alleen minder trainen is dus geen reden) a.g.v. studie of werk.

-      Het bestuur beoordeelt elk verzoek individueel, kijkt daarbij naar de capaciteit van het betreffende team en neemt een beslissing.

-      Het duo-lidmaatschap geldt voor 1 jaar en moet jaarlijks opnieuw worden aangevraagd.

-      Honorering in het verleden geeft geen garantie voor honorering in de toekomst.

-      Misbruik van deze contributievorm wordt bestraft.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws