header foto header foto header foto header foto

Leuk om te weten

Heren Veteranen starten twee seizoenshelft met een….. nederlaag

Nieuws afbeelding 14-3-2016

Na een lange winterstop, maar al wel met enkele trainingsminuten in de kuiten, stond deze zondag de thuiswedstrijd tegen Best, de nummer twee van de competitie op het programma.  Terugkijkend op de eerste ontmoeting, waarbij we getrakteerd werden op een kansloze 0-8 nederlaag en een van onze jongens een paar tanden verloor, leken op voorhand alle troefkaarten al  verspeeld.

Ondanks deze psychologische achterstand hadden de veteranen van ons Beekse dorp er alle vertrouwen in dat het verschil in hockeykwaliteit niet weer zo nadrukkelijk in de einduitslag te zien zou zijn.

Tijdens de warming-up riepen we elkaar de nodige moed toe, werden de spieren optimaal voorbereid op de titanenslag die zou plaatsvinden en focusten we ons op het voorkomen van een supersnel tegen-doelpunt van de tegenstander (in Best lagen er namelijk al drie ballen achter onze doelman in het netje voordat we de kleur van het shirt van onze tegenstander hadden ingescand).

Onder een strak blauwe hemel, met de zon in de rug en vol zelfvertrouwen wilden we een tegendoelpunt

zien uit te stellen en zelf ook nog enigszins aan hockeyen toe komen.  In het kader van ‘zoek de valse’ van deze vijf beweringen, wisten de mannen uit Best de vinger direct op de gevoelige plek te leggen. Binnen twee minuten keken onze Beekse oudjes al tegen een 0-1 achterstand aan. De Hilvarenbeekse verdedigers kregen direct het schaamrood op de kaken want dit doelpunt kon hen aangerekend worden. Na een kleine tien minuten verdubbelde onze tegenstander de marge waardoor de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was.

Het Hilvarenbeeks veteranenteam ging echter niet bij de pakken neerzitten. Zij verzamelden moed, zochten

extra longcapaciteit, konden niet vermijden dat Best  nog voor het rustsignaal de 0-3 op het scorebord toverde, maar bleven geloven in een redelijk goede afloop.

Tijdens de rust werden opbeurende woorden gesproken, werd gewezen op het feit dat we te maken hadden met een van de beste teams van de competitie, kon er ondanks de achterstand gelachen worden zodat er  met opgeheven hoofd begonnen kon worden aan de tweede helft.

Tijdens het tweede bedrijf regende het driehoekjes in allerlei kleuren die door de scheidsrechter voor beide teams uit zijn broekzak getoverd werden. Onze Hilvarenbeekse mannen wisten na een inzet van Teun en een snelle doeltreffende reactie van Stefan de achterstand te verkleinen tot 1-3, maar de tegenstander wist bij een aanval over te gaan van goed naar beter om vervolgens op hun best de 1-4 einduitslag op het scorebord te zetten.

Al bij al: geen overwinning, een goede en sportieve tegenstander, verdiend verloren, weer wat calorieën kwijtgeraakt tijdens het hockeyspel, deze er ook weer erbij getankt  tijdens de derde helft, lekker nagepraat, genoten van het eerste lentezonnetje (ondanks de koud aanvoelende wind) en alweer uitkijkend naar de volgende wedstrijd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de koploper  St.- Oedenrode op het programma. Lijkt lastig, maar gezien het kleine verschil in de thuiswedstrijd (1-2) lijkt een goed resultaat haalbaar.

(Succes jongens, de vaste verslaggever is er volgende week niet bij, maar verneemt graag of er punten behaald zijn.)