header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen verliezen uitwedstrijd in Kaatsheuvel

Nieuws afbeelding 14-4-2019

Na de mooie overwinning van vorige week tegen de DES/Waalwijk-combinatie speelden  onze mannen deze zondag tegen de veteranen van DES. Deze tegenstander, derde op de ranglijst, had in de heenwedstrijd in Hilvarenbeek laten zien dat zij een maatje te groot waren voor onze Bekenaren. Daarom werd afgelopen woensdag met een bijna voltallige selectie getraind om niet weer tegen zo’n kansloze nederlaag aan te lopen. Jammer genoeg leverde deze mentale en fysieke voorbereiding niet het gewenste resultaat op.

Met slechts 12 spelers, op het laatste moment moest captain Martén met griep afzeggen,  begonnen onze roodzwarten wel goed aan de wedstrijd want binnen een minuut namen zij via Sieger, die goed voor de keeper van DES verscheen na een prachtig en geslepen balletje van Rogier, een 0-1 voorsprong. Lang genieten van deze voorsprong konden onze mannen echter niet want vijf minuten later viel de gelijkmaker al achter onze keeper in het doel. Toen daarna nog snel twee doelpunten aan het totaal van de tegenstander toegevoegd werden, werd al rekening gehouden met een afstraffing.

Onze veteranen veerden nog even op toen Stefan al vallend de achterstand verkleinde tot 2-3, maar in de eerste helft bleef het aanvallend bij deze doelpoging. De mannen van DES maakten voor de pauze nog het half dozijn vol en werkten Rogier met een enorm harde bal onder de knie de wedstrijd uit. Het was maar goed dat de scheidsrechters voor het einde van de eerste helft bliezen zodat alle spelers stoom konden afblazen omdat tijdens de laatste minuten de strijd steeds fysieker werd.

In de tweede helft werd er gelukkig sportief verder gespeeld, kreeg onze doelman weer de nodige ballen op zich afgevuurd en pareerde hij deze met enkele prachtige reddingen, wisten de mannen uit Kaatsheuvel nog twee doelpunten aan het totaal toe te voegen, zagen onze jongens enkele mooie doelpogingen op het laatst gekeerd door de sluitpost van DES en moedigde Rogier met een vervroegd paasei op zijn scheenbeen zijn ploeggenoten aan.

Onze veteranen hebben dik twee weken de tijd om te herstellen van deze fikse nederlaag en zich voor te bereiden op de volgende zware wedstrijd tegen de veteranen van Zwart-Wit uit Breda (woensdagavond 8 mei as.) die de tweede plaats in de competitie innemen