header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen

Veteranen breiden doelsaldo verder uit!!

Nieuws afbeelding 15-9-2020

Na de identiteitscrisis tussen veteraan en 35-plusser van vorige week, mochten we deze week aantreden tegen Bommelerwaard.  De bommelse rebels hadden zich ontdaan van hun rode thuis shirt en kwamen in volle getalen in het wit het veld op. Een aantal 35-plussers maar ook een aantal oudgedienden, welke zoals je later zult lezen zich van hun beste kant hebben laten zien. 

Hilvarenbeek was nog zoekende naar de juiste samenstelling, en 1 voor 1 druppelde de 35-plussers binnen. Pietje was met zijn 50cc onderweg naar Texel en onze Olof (keeper) moest helaas afmelden door corona achtige symptomen.  Gelukkig konden we met de hulp van Thijs (de keeper van H1), en volle bezetting van onze duo leden toch nog 14 man op de been krijgen. Tijdens de introductie werd door Sieger (onze teammanager) de lijnen en tactiek uitgezet.  Iedereen was op zijn hoede en stond op scherp. Zo begon de wedstrijd.

Op het waterveld werd echter opnieuw snel de toon gezet. In de derde minuut kon Machiel een mooie cirkel penetratie uitvoeren en een assist geven aan Stefan welke deze vakkundig af kon ronden. Machiel zijn persoonlijke target is om alleen assists te geven: Niet veel later kon ons duo lid Folkert een snoekduik maken en maakte een voortreffelijke goal.  De beekenaren wisten niet van ophouden en opnieuw kon Machiel een mooie voorzet geven op kop, en was ik genoodzaakt om de 3-0 vakkundig af te ronden.  Het spel verloop bleef zo doorgaan en Beek kon blijven scoren: Stefan scoorde nog eens uit een snoekduik en uiteindelijk kwam iedereen aan de beurt om de score uit te breiden. Rutje een aantal keer, Sieger, Machiel, en nog een paar en ineens was het 11-0.  De 2e magistrale winst en er wordt nu al gesproken over de organisatie van de platte kar.

De derde helft hebben de bengelse bommeler-waarders zich echter gerevancheerd en hebben we samen kunnen genieten van een heerlijke zonnige zondag middag borrel. Onze Rutger en Sieger hebben zich als een waardige host laten gelden en laten zien aan de zaltbommelnaarden wat brabantse gezelligheid nu precies betekent. Als goede gastheer heeft onze Joris de bommelnaren, smachtend naar de laatste kan bier, persoonlijk tot aan het hek uitgezwaaid.

Met de andere wedstrijden in een ooghoek, van dames 1, HJ1 en heren 1 (aangemoedigd door tal van vrouwelijke supporters), en de winst in de pocket kunnen wij als 35-plussers weer terugkijken op een mooie zonnige hockey zondagmiddag.