Wedstrijdverslagen

Nipte nederlaag voor Heren Veteranen

Nieuws afbeelding 28-10-2019

Helaas, afgelopen zondag is er een einde gekomen aan de ongeslagen status van het Beekse veteranen team.

Vol vertrouwen was de reis naar Waalwijk ingezet, vooral gesterkt door de 2-1 die Willem 2 tegen RKC had neergezet de avond ervoor. En er was zeker controle over de wedstrijd in de eerste helft maar de paal stond 2 keer in de weg helaas. Ook het debuut van Floris was bijna opgefleurd door een doelpunt, maar de bal stuiterde nipt over zijn stick.

Met 0-0 gingen we de rust in, waar wat twijfel ontstond over onze kansen. We hadden namelijk afgesproken al voor rust met minimaal 0-3 voor te staan... Maar de kansen gingen er niet in.

Tot overmaat van ramp kwamen we in het 3e kwart zelfs achter en ging Waalwijk het spel sterk vertragen. In de laatste rust zetten we wat posities om waarmee we 'alles of niets' gingen spelen. En met die omzetting kwam er een enorme stormloop op het doel van Waalwijk. Zeer hoge druk leverde veel balbezit op en Machiel sloeg met de backhand de zeer verdiende gelijkmaker binnen. En onder het motto 'Erop en erover' gingen we door met de hoge druk. Veel strafcorners bleven onbenut en Waalwijk kon alleen de bal hard en blind wegslaan. Maar waar bleef die winnende goal?

Die viel dus in de allerlaatste seconde  aan de verkeerde kant van het veld. De eerste en enige corner voor de thuisploeg (we hebben zo clean verdedigd dat er dus maar 1 corner is gehaald voor Waalwijk!) was zo loep zuiver in de hoek dat er voor Olof nog geen teennagel tegenaan te zetten was.

En zo was er euforie bij Waalwijk en kregen wij de deksel op de neus.

Nu woensdag weer terug het trainingsveld  op en zondag tegen een hoog geklasseerde BredaF weer vol overtuiging de strijd aan gaan.

Thuis, 10:30. Tot daar!