header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen

Heren veteranen behalen verdiend gelijkspel bij Breda HE

Nieuws afbeelding 13-5-2019

Na de ‘verloren’ wedstrijd tegen de veteranen van Zwart-Wit van afgelopen woensdag stond deze zondag de uitwedstrijd tegen Breda HD op het programma, een tegenstander waar in de thuiswedstrijd een verdienstelijk gelijkspel behaald werd (2-2). Met veertien fitte spelers werd vanaf de Roodloop vertrokken richting Breda om een of meerdere punten op te halen met het oog op lijfsbehoud in de eerste klasse.

Gemotiveerd tot op het bot werden op een zeer goed bespeelbaar veld de spieren losgegooid waarna de wedstrijdstrategie voor deze middag besproken werd. Captain Martèn hield onze mannen een ‘thermometer’ voor waarop het aantal punten genoteerd stond die in de laatste vijf wedstrijden van deze competitie zeker nog behaald moeten worden voor het hierboven genoemde lijfsbehoud. Met een goed gevoel begonnen onze veteranen daarna aan de wedstrijd, maar keken zij na zo’n kleine tien minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Twee aanvallen van de mannen van Breda werden door onze verdedigers niet effectief genoeg onderschept waarna de ballen via een ongelukkige carambole voor de stick van de tegenstander belandden. De eerste werd hoog vanuit de lucht in het doel gehengeld en de tweede bal werd met een meer subtiele stickbeweging hoog het doel in getikt. Deze snelle achterstand beloofde niet veel goeds en gooide meteen roet in het kwik van de voor de wedstrijd besproken thermometer.

Maar onze veteranen lieten zich niet zomaar uit het veld slaan, zij rechtten hun rug en lieten zien dat zij niet voor niets afgereisd waren naar Breda om nul punten op te halen. Zij kwamen steeds beter in het spel en kregen in de eerste helft al enkele kansen om de nietszeggende nul van het scorebord te krijgen. Jammer genoeg slaagden onze mannen daar niet in. Een donderspeech van de captain, waarbij opnieuw gehamerd werd op hockeyen en niet praten, deed de ogen van onze spelers openen, "een stap terug naar de tweede klasse, dat nooit !!” Daardoor werd er de tweede helft een stapje meer gezet, het overspel verbeterde en de kansen stapelden zich om de achterstand terug te brengen tot één doelpunt. Maarten lukte het om vanuit een strafcorner deze aansluitingstreffer te maken. Via de legguards van de keeper belandde de bal net boven de plank in het doel. De zeer jonge scheidsen, je moet er maar staan, lieten zich door hun Bredaase clubgenoten niet van de wijs brengen. Daardoor kon ons Beeks elftal op jacht naar de gelijkmaker of meer. Met nog een klein kwartier op de klok wist Sieger de verdiende gelijkmaker op het scorebord te toveren. Hij kreeg de bal na wat gewirwar rond en in de cirkel voor de stick en drukte zonder nadenken af.

Deze 2-2 stand werd door onze mannen zonder problemen over de streep getrokken, waar er misschien nog een overwinning in gezeten had. Een smetje op dit mooi resultaat was het uitvallen van Pieter-Jan die met een achillespeesblessure de laatste wedstrijden van het seizoen zal moeten missen (Beterschap Pietje !!).

Komende woensdag zullen onze mannen tijdens de training het vizier weer op scherp gaan zetten om volgende week zondag drie punten te gaan pakken tegen Push HB. Hopelijk worden er dan niet alleen drie punten aan de thermometer van de veteranen toegevoegd, maar zijn de weergoden ons ook goed gezind zodat veel toeschouwers in hemdsmouwen de wedstrijd kunnen komen bekijken.

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws