header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen

Heren veteranen winnen belangrijke thuiswedstijd

Nieuws afbeelding 7-4-2019

Na de onfortuinlijke nederlaag tegen Goirle was er onze mannen alles aan gelegen om een positief resultaat neer te zetten tegen de DES/Waalwijk-combinatie waar in de uitwedstrijd een kansloze 0-5 nederlaag geleden werd. Het beloofde voor het massaal opgekomen publiek een ware voorstelling te worden, mochten we de uitlatingen van onze veteranen na de training van afgelopen woensdagavond geloven. En …… het werd een waar spektakelstuk !!

In de eerste vijf minuten van de wedstrijd lieten onze mannen de tegenstander in de waan dat er in Beek drie punten te behalen zouden zijn. Maar na deze rustige en gecontroleerde start namen de veteranen het initiatief in handen en verschenen zij veelvuldig op de speelhelft van de tegenstander. Na zeer goed combinatiespel op het middenveld werd een lange bal naar voren gespeeld. Stefan zag er duidelijk mogelijkheden in en spurtte da bal achterna en wist al vallend vanaf de achterlijn de bal voor het doel te krijgen waar Machiel de bal voor het intikken had. Door dit doelpunt kregen onze veteranen de bekende vleugels en wisten zij binnen enkele minuten de voorsprong uit te bouwen. Rogier, hij  werd subliem vrijgespeeld door Sieger, maakte de 2-0 en Maarten wist daarna met een droge tik een 3-0 voorsprong op het scorebord te krijgen. Op de bank en langs de kant werd voorzichtig gedacht aan een monsterscore op deze mooie zondag, maar na een inschattingsfout achterin verkleinde de tegenstander de achterstand tot twee punten. Deze 3-1 voorsprong werd door onze veteranen vastgehouden tot aan het rustsignaal.

Tijdens de pauze klonken er positieve woorden over het spel dat vertoond was, maar werden er ook complimenten weggegeven over de wijze waarop de spelers elkaar aanmoedigden tot sportieve prestaties. Na de pauze werd het spel wat slordiger en daar putte de tegenstander moed uit. Toen de mannen uit Kaatsheuvel/Waalwijk de aansluitingstreffer maakten, werden ons Rood-Zwarten wakker geschud.

Er werd weer meer naar voren gehockeyd. Sieger wist met enig fortuin, hij sloeg de bal op doel en deze belandde via een tegenstander achter de goed keepende doelman in het doel, de marge weer op twee te brengen. De Beekse spelers en toeschouwers dachten dat wedstrijd gespeeld was, maar niets was minder waar. De opponent geloofde er nog in, zeker toen de 3-4 achter Olof in het doel plofte.

Met een laatste krachtsinspanning probeerden onze jongens de tegenstander van het eigen doel af te houden en een mogelijkheid te creëren om de voorsprong te consolideren of zelfs uit te breiden. Dat laatste lukte na een fraaie aanval waarbij meerdere spelers de kans kregen om de bal in het doel te plaatsen, maar waar Rogier uiteindelijk de het definitieve tikje gaf.

Hopelijk geeft deze uitslag de burger moed en worden er volgende week in Kaatsheuvel tegen heren veteranen DES-B ook weer punten behaald.

 

 

 

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws