header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen tonen wederom veerkracht

Nieuws afbeelding 28-5-2018

Op deze zondag stond de thuiswedstrijd tegen PUSH HB op het programma, een wedstrijd die vooraf op papier zeker drie punten moest opleveren. De mannen uit Breda strijden voor elk punt om behoud in de eerste klasse zeker te stellen terwijl onze veteranen al zeker zijn van deelname aan de competitie in het seizoen 2018-2019. Daarom werd, mede door de fantastische overwinning op aartsrivaal Goirle, voorafgaande aan de wedstrijd tegen PUSH fanatiek getraind. Alle spelers wilden op die manier een basisplaats afdwingen om zeker geen spelminuten te hoeven missen.

Door afwezigheid van onze spitsen Rutger en Stefan en Jeroen, de stofzuiger in de achterhoede, begonnen onze mannen onder warme weersomstandigheden aan de wedstrijd. Er werd gehoopt op een snelle voorsprong zoals dat in Goirle het geval was. Helaas liep het dit keer toch even anders. Binnen twee minuten keken onze rood-zwarten al tegen een 0-1 achterstand aan. Via een ongelukkige situatie kregen de mannen uit Breda al snel een strafcorner die vanuit de rebound achter onze doelman in het doel werd neergelegd, Amper bekomen van deze tegenvaller werden onze oudjes na acht minuten ook nog getrakteerd op een tweede tegentreffer. Het vertrouwen op een goede afloop leek even ver te zoeken, maar de Beekse formatie herpakte zich en koos eendrachtig voor een tegenoffensief. Ondanks de vele magistrale reddingen van de doelman uit Breda wist Rogier toch een balletje langs de doelman in het doel te krijgen, waardoor onze Beekse coryfeeën in de wedstrijd bleven.

Met deze 1-2 achterstand werd de rust bereikt. Onze jongens spraken elkaar moed in en geloofden in een positief verloop van het restant van de wedstrijd. Ondanks enkele speldenprikken die de heren van PUSH uitdeelden, waarbij Willem-Jan enkele strafcorners als lijnstop onschadelijk maakte, waren de aanvalsgolven van onze Beekse veteranen talrijker. De sluitpost van de oudjes uit Breda voorkwam echter de gelijkmaker met enkele wereldreddingen. Uiteindelijk wist Maarten vanuit een strafcorner deze sta-in- de-weg met een ferme tik het nakijken te geven. Dit doelpunt gaf onze mannen vleugels en men voelde dat het verzet van PUSH verminderde en de overwinning binnen handbereik lag.  Met nog zo’n drie minuten te spelen werd een prachtige aanval vanuit de achterhoede opgezet. Caspar kreeg de bal op de rand van de cirkel hard in de stick aangespeeld, koos niet voor een individuele actie, maar schoof de bal af naar de vrijstaande Maarten die met een snoeiharde bal voor de 3-2 voorsprong tekende. Daarna speelden onze Beekse veteranen de laatste minuten vol en stapten zij opnieuw met een overwinning van het veld.

De komende twee weken staan er voor onze mannen twee uitwedstrijden op het programma om daarna het geslaagde seizoen af te sluiten met de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie.

Tussendoor wordt er natuurlijk nog hard getraind om de achtste plaats in de competitie te consolideren.