header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen hervatten de competitie met een nederlaag

Nieuws afbeelding 11-3-2018

Na een rustperiode van drie maanden hunkerden de veteranen van Hilvarenbeek om hun sticks weer te gaan kruisen met de tegenstanders van de eerste klasse. Om goed voorbereid aan de afslag te komen tegen HOCO, de nummer één van de competitie, werd afgelopen dagen al hard aan de conditie gewerkt. Zo werd woensdag weer voor het eerst fanatiek getraind en kon men op zaterdag de benen soepel maken tijdens een discofeest ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Caspar.

Al meteen vanaf het eerste fluitsignaal maakten onze mannen duidelijk dat zij zich niet zomaar neer wilden leggen bij een nederlaag tegen de koploper. De eerste twee kansen om te scoren waren dan ook voor de roodzwarten uit Hilvarenbeek, maar het ontbrak hen aan efficiƫntie. Hoe zuur is het dan als de tegenstander bij de eerste twee kansen het net achter onze doelman Olof wel weet te vinden.

Gelukkig gingen bij onze mannen de koppies niet hangen, maar rechtte men de rug en door een hard ingeslagen strafcorner van Maarten werd de achterstand tot 2-1 teruggebracht. Hierna speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld, maar de mannen van HOCO wisten de voorsprong voor de rust toch nog uit te bouwen tot twee doelpunten verschil.

Tijdens de pauze werden lovende woorden gesproken over de wijze waarop tegenstand geboden werd, de schoonheid van de stick van onze Abraham en de weersomstandigheden waaronder deze wedstrijd gespeeld werd. Daarnaast sprak men elkaar moed in om te laten zien dat we niet voor niets de ambitie hebben om dit seizoen af te willen sluiten in het linkerrijtje van de ranglijst. Dit was dan ook niet tegen dovenmansoren gezegd, want de eerste twaalf minuten van de tweede helft kwam HOCO niet onder de druk van Hilvarenbeek uit en wist de tegenstander heel sporadisch met een lange bal over de middellijn te komen. Het mooiste spelmoment van de gehele wedstrijd kwam op naam van Stefan. Hij pikte een erg hoge bal met de stick uit de lucht, werkte zichzelf vervolgens links de cirkel binnen en sloeg met een snoeihard backhandschot de bal op de kruising. Deze actie had beter lot verdiend en weergegeven dat onze mannen zeker gelijkwaardig aan de mannen uit Oisterwijk waren. Helaas lieten de mannen van HOCO daarna tot tweemaal toe zien hoe je met kansen om moet gaan. Ondanks deze grotere achterstand bleven onze oudjes knokken voor elke bal en brachten zij na een fraai uitgespeelde aanval de 5-2 stand in het voordeel van HOCO op het scorebord.

Deze eerste wedstrijd na de winterstop geeft de burger moed. Onze mannen kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de thuiswedstrijd tegen Breda HF, de nummer twee van de competitie.