header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

Heren veteranen pakken weer drie punten

Nieuws afbeelding 6-11-2017

Deze zondag moesten onze veteranen wederom richting Breda om daar de uitwedstrijd te spelen tegen Push HB, een tegenstander die gezien de ranglijst te pakken moest zijn. Drie punten erbij betekent al vroeg in het seizoen een bijna zekerheidje om volgend seizoen wederom in de eerste klasse te mogen uitkomen.

Het bestuur van Push ontving onze coryfeeën uitbundig. Nadat onze mannen slechts enkele passen gezet hadden op Bredaas grondgebied, klonken vrolijke noten uit de luidsprekers en werd er een oorverdovend en fantastisch vuurwerk afgestoken. Bij navraag waarom niet voor de kleuren rood en zwart maar voor groen gekozen was en bij het afroepen van de namen niet die van onze veteranen vernoemd werden, kreeg men het antwoord dat er op het hoofdveld de wedstrijd Push 1 – Zwart/Wit 1 gespeeld zou worden.

Men had in Breda toch wel ontzag voor onze mannen want zij werden niet verwezen naar een of ander speelveldje achterin, maar mochten zij hun wedstrijd spelen op veld 2. Redelijk teleurgesteld door deze mededeling werd toch met veel enthousiasme maar met iets minder toeschouwers begonnen aan de wedstrijd op dit B-veldje.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal stormden onze jongens getergd richting het vijandelijke doel, dat toevallig genoeg ook richting het hoofdveld lag, waar tot aan de dat moment nog geen doelpunten op het scorebord toegevoegd werden. Deze geestdrift werd binnen 10 minuten beloond met twee doelpunten van Rogier, waarbij hij bij het eerste doelpunt wat medewerking van een verdediger van Push kreeg.

Door een wat knullige tegengoal waarbij onze doelman het zicht belemmerd werd, vanuit een scrimmage, kregen onze mannen voor de pauze toch ook nog een tegendoelpunt te verwerken.

Gelukkig bleven onze jongens bij de les en wisten zij tijdens de tweede helft de linies goed gesloten te houden, de tegenstander snel af te stoppen en zelf vele goede kansen te creëren om de voorsprong te vergroten. Dat lukte Sieger die een hard ingeslagen bal met een mooie tip-in van richting veranderde.

Er volgende nog vele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar een goed keepende doelman van Push wilde daaraan geen medewerking verlenen. De 1-3 overwinning was dik en dik verdiend.

Het late tijdstip van spelen zorgde ervoor dat er geen vuurwerk plaatsvond tijdens de derde helft. Dat wordt natuurlijk wel verwacht bij de volgende thuiswedstrijd tegen de heren van Breda HE.