header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen

Heren veteranen lopen opnieuw tegen nederlaag aan

Nieuws afbeelding 29-3-2017

Het gaat onze veteranen tot op heden niet voor de wind in de tweede seizoenshelft. Na nederlagen tegen Breda en DES bond ook HOCO onze oudjes aan de zegekar. Op de 3-0 nederlaag die onze mannen deze zondag geïncasseerd kreeg, was niets af te dingen. De tegenstander was beter, vaardiger, conditioneel sterker, en daar hadden de oudjes van Beek gewoon geen pasklaar antwoord op.

Het lag zeker niet aan de motivatie, de inzet, een minder goed bespeelbaar veld of de bereidheid om voor elkaar een stapje meer te zetten, maar de oorzaak moet, denk ik, gezocht worden in het uurtje tijdsverschil dat op deze vroege zondagochtend roet in het meestal verzorgde hockeyspel van onze veteranen gooide.

Zo stonden onze jongens al om half tien voor de deur van Van Lieverlee, een van de sponsoren van de veteranen, voor de groepsfoto. Gekleed in trainingspak en nog half slapend werden de ogen van de meesten van ons, en ook van de bewoners van de Hilverstraat, echt geopend toen uit de bolide van Frans keiharde jazzgeluiden galmden. Terwijl de ogen van de hockeymannen gluurden naar de vele wijnen in de vitrine en stellingen in de winkel/bodega van Jaap,  was er geen tijd om te denken aan een frisse lentewijn met zijn koele afdronk(1).  Er moest met spoed een foto genomen worden, dus ook geen tijd voor het walsen (2) van de wijnen waarbij de rijpingsaroma’s tevoorschijn konden komen , om nog op tijd op het hockeyveld te staan om de tegenstander uit Oisterwijk te verwelkomen.  Aangekomen op het hockeyveld werden de spierensoepel (3)  gemaakt door een  goede warming-up.

Na een vriendelijke begroeting met de tegenstander begonnen onze veteranen vol goede moed aan de wedstrijd.  Gelegenheid tot chambreren (4)kregen onze spelers niet want de mannen van HOCO namen meteen het initiatief. Zij wisten menige aanvalsgolf ongefilterd (5)richting ons doelman te transporteren die lang wist te voorkomen dat er door de Oisterwijkse ploeg geoogst(6)kon worden. Uit een strafcorner werd ietwat gelukkig gescoord waardoor we op een 0-1 achterstand getrakteerd werden. Dat proefde (7) voor de mannen van HOCO naar meer, maar onze Hilvarenbeekse mannen  bleven stug (8) tegenstand bieden.

Na de rustpauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Het geografisch beeld van deze wedstrijd stond onder appellation controlee(9)van onze Oisterwijkse broeders waardoor het spel zich voortdurend op onze helft afspeelde. Tijd voor assembleren (10) om tot samenspel de overkant van het veld te bereiken zat er niet in.

Het vertoonde spel leidde uiteindelijk tot een kater(11) want tijd voor decanteren (12) hadden onze coryfeeën niet waardoor er nog twee ballen achter onze doelman in het netje gelegd werden. Vooral het derde doelpunt was tekenend voor deze wedstrijd. Als in gedachten of hij een of andere slobberwijn (13) aan het nuttigen was, gaf JWvE de bal op de strafbalstip als een tafeldruif (14)aan een  vrijstaande voorhoede-speler van Oisterwijk. Deze dacht geen minuut na en sloeg de bal als een steen (15) achter onze keeper. In de resterende minuten was er geen oenoloog (16) meer die zijn centen wilde inzetten op de kans voor onze Hilvarenbeekse mannen. Die keken wrang(17) uit de ogen en hopen dat er volgende week bij de uitwedstrijd tegen Push weer gewoon een heerlijk lentjebokjegeschonken wordt.

 

Verklaring van sommige woorden vanuit het wijnwoordenboek:

1)      afdronk:             de smaak na het doorslikken (of uitspuwen van de wijn)

2)      walsen:               het ronddraaien van het glas om aroma’s los te maken

3)      soepel:                rond, zacht, makkelijk, toegankelijk

4)      chambreren:     het op serveertemperatuur laten komen van de rode wijn

5)      ongefilterd:       niet gefilterde wijn, waarbij droesem nog onder in de fles aan te treffen is

6)      geoogst:              het fruit is binnen gehaald

7)      proeven:             smaakt lekker of minder goed

8)      stug:                     droge, bittere wijn, wijn zonder fruit

9)      appellation contrôlée: gegarandeerd dat de wijn uit een geografisch wijn gebied komt

10)   assembleren:    het samenstellen door wijnen te mengen

11)   kater:                   algemeen gevoel van onbehagen na het drinken van kwalitatief mindere wijn

12)   decanteren:      het op serveertemperatuur laten komen van de rode wijn fles uit de kelder

13)   slobberwijn:      goedkope, gemakkelijke drinkbare wijn om zo achterover te slaan

14)   tafeldruif:           deze druif is zoeter dan een wijndruif, kan zo uit de hand gegeten worden

15)   steen:                  een druivenras in Zuid-Afrika

16)   oenoloog:           wijnbouwingenieur

17)   wrang:                 de wangen trekken naar binnen, niet echt lekker

 

 

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws