header foto header foto header foto header foto
 

Helpende handen gezocht!

We kunnen voor seizoen 2024/2025 verschillende helpende handen gebruiken bij de club!

Meld je aan voor onze app-groep!
Vind je het prima om zo nu en dan een keer bij te springen als er kleine, incidentele klusjes te doen zijn, meld je dan aan voor de HCH-appgroep via deze link.


Alle vacatures die open staan
Daarnaast is de club op zoek naar de volgende hulp (scroll naar onder voor uitleg over elke oproep). Staat jouw expertise er niet bij, maar wil je wél helpen, mail dan gerust naar [email protected]!

 • Ouders die eenmaal per seizoen de club willen openen op zaterdag
 • Ouder die de wedstrijdkaarten wil coördineren (update: voor 2024 hebben we dit rond!)
 • Ouders die 1x per seizoen willen helpen om wedstrijdkaarten te schrijven (update: voor 2024 voldoende helpende handen gevonden!)
 • Ouder die de planning voor het zaterdagochtendteam wil doen
 • Lid of ouder die wil helpen bij het Team Communicatie
 • Iemand die lid wil worden van de Arbitrage-commissie
 • Iemand die graag fotografeert voor het maken van de teamfoto's
 • Een duo of groepje ouders die het leuk vindt om een tweedehands hockeykledingrek op de club bij te houden
 • Hulp bij het uitrollen van de nieuwe website van HCH
 • Ouders die een nieuw HCH-Jeugdbestuur willen helpen formeren en begeleiden
 • Ouders, of wellicht vitale opa's/oma's, die willen helpen bij terreinonderhoud
 • Het bestuur is op zoek naar een nieuwe voorzitter, secretaris, bestuurslid algemeen en/of penningmeester. Mocht je hier meer over willen weten, mail ons dan op [email protected] en we vertellen je heel graag meer!
____________________________________________________

1. Wie wil eens per seizoen op zaterdagochtend de club openen?

Wie zoeken we? Wij zoeken een aantal ouders die op zaterdagochtend ons team Gastvrije Club willen komen versterken! Moet jouw zoon of dochter op zaterdagochtend hockeyen, en ben je dan toch al op de club, dan wil je misschien eens per seizoenshelft de club openen!

De taak bestaat uit:  - Poort en accommodatie openen, een rondje door het clubhuis om alle lichten en apparatuur aan te zetten.
- Om 8:00 uur komen de ouders die de wedstrijdtafel runnen, die geef je hun spullen. Ook komen dan de ouders die bardienst hebben, hen help je even op weg.
- Je denkt creatief mee in oplossingen. Even ergens bijspringen, iets bijvullen, een vraag beantwoorden: jij bent het aanspreekpunt. Er is altijd telefonische backup vanuit het bestuur mocht het nodig zijn.
- Er is voldoende ruimte om naar de wedstrijd van je kind te kijken!
- Om 10:45, als de tweede shift van bar-ouders start, draag je even mee over en daarna ben je klaar.

Tijdsinvestering Eens per seizoen van 7:45 tot 10:45 uur.
Lijkt je dit leuk en wil je graag bijdragen aan de club? Meld je dan bij Myrthe (06-1448 4348 of [email protected])
____________________________________________________

2. Ouder die de wedstrijdkaarten wil coördineren

Wie zoeken we?
Op zaterdagochtend hebben we altijd twee ouders die de wedstrijdtafel bemensen. Zij delen onder andere de wedstrijd- en scheidsenkaarten uit. We zoeken iemand die gedurende het seizoen ervoor wil zorgen dat de kaarten voor de wedstrijdtafel klaarliggen.

De taak bestaat uit: - Voorafgaand aan het seizoen (dus tweemaal per jaar) check je of er nog voldoende wedstrijd- en scheidsenkaarten zijn. Zo niet, dan bestel je ze bij en haal je ze op bij onze drukkerij in Hilvarenbeek.
- Je verdeelt de kaarten in sets per week, en zorgt samen met de vrijwilligers die schrijven ervoor dat de kaarten ingevuld worden en klaarliggen.
- Elke week of twee weken doe je even een snelle check in de materiaalkist voor de wedstrijdtafel of de kaarten klaarliggen.

Tijdsinvestering:
Eens per seizoen wat voorwerk (max een uurtje) en (twee)wekelijks een korte check of alles goed voorbereid is. Indien nodig pas je wat aan of delegeer je een taak naar het schrijfteam of de wedstrijdtafel.
Lijkt je dit leuk en wil je graag bijdragen aan de club? Meld je dan bij Myrthe (06-1448 4348 of [email protected])

________________________________________________________

3. Ouders die 1x per seizoen willen helpen om wedstrijdkaarten te schrijven

Wie zoeken we? Op zaterdagochtend hebben we altijd twee ouders die de wedstrijdtafel bemensen. Zij delen onder andere de wedstrijd- en scheidsenkaarten uit. Ter uitbreiding van het 'schrijfteam' zoeken we één of twee ouders (met leesbaar handschrift) die standby willen staan en bereid zijn kaarten te schrijven.

De taak bestaat uit:- Op basis van de Lisa-app zie je welke wedstrijden en scheidsrechters er op een bepaalde zaterdag staan ingepland. Je ontvangt een set kaarten voor die bepaalde zaterdag en zorgt dat deze ingevuld worden, en dat het setje retour komt bij de coördinator.

Tijdsinvestering Als elke ouder één set aan kaarten voor zijn rekening neemt, dan hoef je dus maar eens per seizoenshelft te schrijven. Het schrijven van 1 set kaarten kost gemiddeld een uur. 
Lijkt je dit leuk en wil je graag bijdragen aan de club? Meld je dan bij Myrthe (06-1448 4348 of [email protected])

_______________________________________________________

4. Ouder die de planning voor het zaterdagochtendteam wil doen

Wie zoeken we? Zaterdagochtend ontvangen wij de Jongste Jeugd teams vanuit de regio op onze club. Hier werken verschillende vrijwilligers aan mee: ouders die de wedstrijdtafel bemensen, ouders die een bardienst draaien en een zaterdagochtend-coördinator die de club opent. We zoeken iemand die de planning voor deze zaterdagen op zich wil nemen. 

De taak bestaat uit:- Voorafgaand aan het seizoen (dus tweemaal per jaar) heb je scherp welke zaterdagen het betreft, en vraag je in de groepsapp waarin alle ouders zitten die wel eens een zaterdagochtend coördineren, wie op welke zaterdag zou kunnen openen.
- Op basis van de reacties maak je een planning, die je communiceert aan alle betrokkenen. Je zet deze planning in Lisa.
- In Lisa zie je een overzicht van wie er op zaterdag is ingepland als coördinator, wedstrijdtafel en bardienst. Deze mensen krijgen een aantal dagen voor hun shift een mail waarin de instructies/werkprocessen hangen. Je verstuurt deze vanuit Lisa.
Je krijgt een stap-voor-stap uitleg op video hoe je dit doet. Het is een eenvoudig proces. In de toekomst wordt dit wellicht door Lisa geautomatiseerd.
- Op vrijdag ontvang je de lijst met de ingeplande scheidsen (per app). Deze zet je door naar de ouder die de zaterdagochtend coördineert.
- Je denkt mee in oplossingen mocht een ingepland coördinator afzeggen. Samen met je team zorg je voor alternatieve bemensing.

Tijdsinvestering - Eens per seizoen wat voorwerk ten aanzien van de planning (max een uurtje)
- Eens per seizoen lees je de instructies door om te kijken of er wellicht wat mist of aangepast moet worden (max een half uurtje)
- Eens per week instructies rondmailen (max een kwartiertje) en de scheidsenlijst door-appen (max 2 minuten).
Lijkt je dit leuk en wil je graag bijdragen aan de club? Meld je dan bij Myrthe (06-1448 4348 of [email protected])

_____________________________________________________

5. Iemand die wil helpen binnen de Arbitrage-commissie

Wie zoeken we?
Onze arbitrage-commissie is op zoek naar één nieuw lid.

De taak bestaat uit:
Je bent verantwoordelijk voor het inplannen van de scheidsrechters voor de wedstrijden (3 momenten per jaar) die je per team indeelt. Bij wisselingen van scheidsrechters zorg je ervoor dat dit wordt aangepast in het systeem en je beheert de arbitragemail samen met de andere commissieleden. Goed nieuws: affiniteit met fluiten is niet nodig! Je hoeft zelf niet te (kunnen) fluiten. Wel is het fijn als je administratief of op gebied van planning handig/accuraat bent.

Tijdsinvestering:
Je maakt met de commissie drie keer per jaar het arbitrageschema. Reken daarvoor op drie keer een paar uur in de avond. Rest van het jaar is het incidenteel wat aanpassen in de planning, maar dat doe je samen met de andere commissieleden. Ga uit van in totaal een uurtje per maand.
Interesse? Mail naar [email protected]


6. Lid of ouder die wil helpen bij het Team Communicatie

Wie zoeken we?
Team Communicatie zoekt iemand die met ingang van komend seizoen wil helpen coördineren én een stukje uitvoeren. We communiceren via site, mail, Lisa-app en social.


De taak bestaat uit:
- Op basis van wat er gecommuniceerd moet worden, kijk je via welk kanaal het het beste kan gebeuren. Is het een bericht voor site of Lisa-app, dan maak je zelf een voorzetje en plaats je deze. Er is een beeldbank met foto's die je kunt gebruiken om een bijpassend beeld te cheffen. Is het voor onze social kanalen, dan haak je ons Team Social aan en stem je met hen af wat er moet gebeuren.
- Ongeveer vier keer per jaar moet er een officieel mailbericht vanuit het bestuur gestuurd worden. Dit verstuur je via Lisa-mail aan onze leden.
- Het is fijn als je pro-actief meedenkt over wat er gecommuniceerd moet/kan worden. Het is enorm breed: van nieuwtjes, gevonden voorwerpen en evenementen, tot meedenken over een flyer of sponsoractie.
- Je bent in staat om op basis van een idee of verzoek vanuit een commissie of bestuur, zelf een voorzetje of plan te maken.
- Onderlinge communicatie en afstemming vindt voornamelijk plaats via whatsapp.
Uiteraard ontvang je een duidelijke werkbeschrijving hoe je werkt met Lisa en is er altijd iemand vanuit het bestuur bereikbaar om mee af te stemmen.

Tijdsinvestering:
Gemiddeld een uurtje per maand, tussendoor via whatsapp contactmomenten tussen leden van het Team Communicatie.
Lijkt je dit leuk en wil je graag bijdragen aan de club? Meld je dan bij Myrthe (06-1448 4348 of [email protected])

______________________________________________________

7. Iemand die graag fotografeert voor het maken van de teamfoto's

Wie zoeken we?

We zoeken iemand, een lid of een ouder, die het leuk vindt om aan het begin van het seizoen alle teams op de foto te zetten. We willen de sponsoren én de teams zelf voorzien van een leuke teamfoto.

Wat moet je doen?
Foto's maken, foto's eventueel bewerken en aanleveren aan de sponsorcommissie.

Tijdsinvestering:
Aan de start van het siezoen (begin september) ben je bijvoorbeeld twee of drie keer beschikbaar om de foto's te maken. We zorgen ervoor dat je in zo kort mogelijke tijd alle teams kunt fotograferen.
Lijkt het je leuk om dit te doen? Neem dan contact op met de sponsorcommissie via [email protected]

______________________________________________________
8. Een duo dat het leuk vindt om een tweedehands hockeykledingrek op de club bij te houden

Wie zoeken we?
Zijn er wellicht twee ouders die het leuk vinden een nieuw initiatief op te tuigen en tijdens het veldseizoen bij te houden? We hebben een kledingrek en veel hockeykleding in ons bezit. We zouden graag een 'winkeltje' op zaterdagochtend hebben waar iedereen voor een symbolische bijdrage (ten behoeve van Quiet Hilvarenbeek) iets van hockeyspullen kan aanschaffen. Is er een ouder-duo die het leuk vindt hierover mee te denken en dit op te zetten?

Wat moet je doen?
Even meedenken over hoe we dit vorm kunnen geven. De spullen zijn er, het moet alleen leuk gepresenteerd worden. Je hoeft het níet op zaterdagochtend te runnen, hij komt bij de wedstrijdtafel te staan en afrekenen kan bij de bar! Je zorgt er alleen voor dat en periodiek spullen en kleding worden toegevoegd (bijv vanuit de leden, of dat je wat ophaalt via Facebook Vraag & Aanbod).

Tijdsinvestering:
Verwacht is dat het een uurtje nadenken over het concept is en het in de steigers zette. Verder zo nu en dan spullen toevoegen, spullen innemen, spullen uitzoeken/wassen etc. Laten we het niet te ingewikkeld maken!

____________________________________________________________9. Hulp bij het uitrollen van de nieuwe website van HCH

Achter de schermen zijn we druk bezig met een nieuwe website voor Hockeyclub Hilvarenbeek. Om de aller mooiste en beste website te maken zijn we op zoek naar mensen die ons daar het komende half jaar bij kunnen helpen. De ruwbouw staat al, we zijn vooral op zoek naar een aantal mensen met verstand van zaken die ons kunnen helpen met de finetuning en de puntjes op de i. We zijn op zoek naar: 
 • Vrijwilligers met verstand van webdesign;
 • Vrijwilligers die goed zijn in het schrijven van teksten;
 • Vrijwilligers die goed zijn met andere vormen van communicatie.
Meer weten of jouw expertise aanbieden? Mail naar [email protected]

_________________________________________________________

10. Ouders die een nieuw HCH-Jeugdbestuur willen helpen formeren en begeleiden


Binnen HCH leeft al een tijdje de wens om een jeugdbestuur op te richten, met daarin jeugdleden die het leuk vinden om mee te denken over de club. Hoe maken we het nóg leuker en beter? Wat is daarvoor nodig? Wat kan de jeugd hierin betekenen? Het zou mooi zijn als het jeugdbestuur een paar keer per jaar aanhaakt bij het bestuur om hierover te praten en initiatieven mee te ontwikkelen.

Wie zoeken we?
We zoeken daarom twee of drie ouders die willen helpen bij het samenstellen van het jeugdbestuur en hen ook willen begeleiden. Je bereidt met hen een overleg of een voorstel voor en helpt bij het verzamelen van informatie of verwoorden van hun mening. Vanuit jullie eigen werk of ambities heb je vast een idee hoe we dit optimaal kunnen inrichten, we zijn benieuwd naar je ideeën!
Mail naar [email protected] als je dit een leuke klus lijkt!


_____________________________________________________________

11. Ouders, of wellicht vitale opa's en oma's, die het leuk vinden te helpen bij ons terreinonderhoud

Wie zoeken we?
We zouden heel graag onze Klusclub aanvullen met wat toffe ouders die zo nu en dan willen helpen bij het onderhoud aan ons terrein en onze accommodatie.

Wat houdt de taak in?
Klein onderhoud aan onze velden, ons terrein, ons groen en ons clubhuis. Ben je handig met gereedschap, rij je graag een keer naar de bouwmarkt, heb je goede ideeën hoe iets gerepareerd of verbeterd kan worden, en 'zie' jij hoe het beter kan op ons terrein? Dan zoeken we jou!

Tijdsinvestering:
Voorafgaand aan de start van een seizoen is het fijn als je een dagje mee komt klussen. Gedurende het seizoen mogen we je benaderen voor kleine reparaties, en als je op eigen initiatief meehelpt aan verbeteren, dan is dat enorm welkom. Mail naar [email protected]