Organisatie

Contact

Adres
Hockeyclub Hilvarenbeek
Roodloop 1
5081 XZ Hilvarenbeek

Postadres:
Postbus 114
5080 AC Hilvarenbeek

0135054558


Wedstrijdsecretariaat


Bestuur


Ledenadministratie
Mededelingen > naar alle mededelingen
TECHNISCHE COMMISSIE
13-12-2017
Scheidsrechterskaarten

Onderstaand bericht is een oproep voor spelers en speelsters van D1, DJ1, DJ2, HJ1, JA1, MA1, MA2 en MA3 die nog geen scheidsrechterskaart hebben


Scheidsrechterskaart 

Jullie krijgen deze mail, omdat jullie boven de minimale leeftijd zitten om de scheidsrechterskaart in bezit te hebben. Om welke reden dan ook, blijkt uit onze gegevens dat je nog niet geslaagd bent voor je  scheidsrechterskaart. Wist je dat als je lid bent van een vereniging je op je 16e in het bezit moet zijn van een scheidsrechterskaart? De KNHB en het bestuur van HC Hilvarenbeek vinden namelijk dat iedereen vanaf deze leeftijd de kaart moet hebben, om de kwaliteit en sportiviteit in het hockey goed te waarborgen. Ten slotte dienen we dat bij een vereniging met zijn allen te doen! 

Vandaar dat we jullie ook gaan verplichten dit seizoen je scheidsrechterskaart te halen.Normaal gesproken zou je daarom ingedeeld worden voor een examen in het voorjaar, bestaande uit 2 cursusavonden en een avond met examen door de week.
 

Extra scheidsrechtersexamen 

Uit de contacten met jullie is echter gebleken dat velen van jullie vanwege werk en/of school niet aanwezig kunnen zijn op een doordeweekse examenavond. In overleg met de KNHB kunnen wij nu een uitzondering maken en een examen aanbieden op zaterdag 20 januari. Wij gaan ervan uit dat je aanwezig bent op dit examen, want jeaanwezigheid is verplicht! Dit bericht komt ook op de website en wordt naar je coach gestuurd, aangezien in sommige gevallen het e-mail adres niet klopt. 
 
Graag even een mailtje retour dat je e-mail adres correct is, want dit is ook nodig om je aan te melden voor de online cursus! 

 

De KNHB biedt een online cursus aan, waarmee je je kunt voorbereiden op dit extra examen. Je hoeft dus dan alleen maar het online programma te volgen, en het examen te halen, en dan vervalt de verplichte cursus in het voorjaar. De cursusavonden zijn zeker nuttig en dienen als extra toevoeging op de online cursus. Aangezien jullie allemaal al langer hockeyen, moet het ook lukken om met enkel de online cursus te slagen, en dat zou je een hoop tijd schelen! Voorwaarden is dan om de online cursus dan ook te doen en helemaal te doorlopen!! 

 

Indien je echt niet kunt dan dien je je af te melden met opgave van de reden en wordt je automatisch doorgeschoven naar een examenmoment in het voorjaar. Hier dien je dan wederom verplicht aanwezig te zijn. In het voorjaar wordt er echter een volledige cursus georganiseerd, inclusief 2 verplichte cursusavonden, en dit zal zoals gezegd door de week zijn. Als je dus op 20 januari slaagt, scheelt je dat een hoop tijd. 

 
Indien je niet komt op 20 januari zonder afmelding, dan zal het bestuur een sanctie opleggen. We delen je dan extra in voor het fluiten van de jongste jeugd op zaterdag ochtend, en je dient dan uiteraard aanwezig te zijn tijdens het examen in het voorjaar.  

De tijden voor het examen van 20 januari zullen we spoedig kenbaar maken.  

 

Scheidsrechtersexamen in het voorjaar 
 Als je in het voorjaar nog altijd geen scheidsrechterskaart hebt, is deelname aan de cursusavonden en examen  verplicht, en het niet op komen dagen of je niet voldoende voorbereiden zal gesanctioneerd worden door middel een wedstrijd schorsing en extra indelen om de jongste jeugd te fluiten.  Kom je vervolgens niet opdagen tijdens de jongste jeugd, volgt een wedstrijd schorsing en dien je zelf een scheidsrechter te regelen voor je eerstvolgende thuis wedstrijd. 


Zover hoeft het toch niet te komen? Dit doe je door je scheidsrechterskaart te halen en wij gaan je daarbij uiteraard helpen. Mocht je naar aanleiding van de online cursus nog vragen hebben, mag je altijd mailen, en krijg je snel reactie! 

 
Uiteindelijk wil je zelf ook het liefst door een zo goed mogelijke scheidsrechter gefloten worden, en aangezien we het als vereniging met zijn allen moeten doen, dienen we daar ook met zijn allen aan bij te dragen. Wij gaan er dan ook van uit dat het niet nodig zal zijn deze sancties op te leggen en jullie gewoon allemaal slagen. Bovendien zul je merken dat als je een beetje ervaring hebt met fluiten, het uiteindelijk ook best leuk is om te doen!
 
Mocht je 20 januari ondanks een goede voorbereiding toch zakken voor het examen,  volgen er geen sancties, maar wordt je uiteraard wel automatisch ingeschreven voor de cursus in het voorjaar. 


Met vriendelijke groet, 
Teun Haans 
Hc Hilvarenbeek