header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

JA1 zet grote stap

7-10-2013
Naast de kraker tussen JC1 en Goirle was het zaterdag ook de dag van dé wedstrijd tegen HOCO JA1. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de JA1 van Hilvarenbeek 2 punten voorsprong op de rivaal uit Oisterwijk. Op voorhand zou het dus een spannende wedstrijd worden, waarin de eerste stap naar het kampioenschap (misschien) wel gezet kan worden.

De wedstrijd begon erg nerveus aan de kant van Hilvarenbeek. Na twee minuten had HOCO de eerste strafcorner al te pakken na zwak uitverdedigen van Hilvarenbeek. Gelukkig voor ons herpakte de verdediging zich door de strafcorner op ingestudeerde wijze weg te werken. De specialiteit van ons jongens werd hierna meteen duidelijk, eenprachtige scoop van Thomas op de altijd snelle Jules zorgde voor een 2 tegen 1 situatie die Hilvarenbeek makkelijk wist te benutten: 1-0! Een aantal minuten later kwam HOCO gemakkelijk terug op 1-1. Na een onrustige fase aan de kant van Hilvarenbeek was het weer eens tijd voor een scherpe counter. Het concept is bekend: scoop van Thomasnaar vorenen jawel, 2-1. Helemaal zeker was het nog niet want HOCO wilde koste wat het kost op 2-2 komen voor de rust. Na een aantal kansen, lukte dit uiteindelijk ook.

Na de tactische besprekingen gingen beide teams het veld op met de gedachte dat HOCO moest scoren en Hilvarenbeek genoeg heeft aan een gelijkspel. Maar zo speelden de Beekse jongens alles behalve. Je ziet het al aankomen: scoop naar voren, bal voorgeven en via de paal werd het al vroeg in de tweede helft 3-2. De voorsprong van Hilvarenbeek veroorzaakte een stormloop op het doel van onze JA1. Het lukte de Beekse jongens om lang stand te houden, maar halverwege de tweede helft maakte HOCO dus toch gelijk.

Er heerste bij Hilvarenbeek een sfeer van "het is zo goed”, maar een goed ingeschoten strafcorner in ons voordeel zorgde ervoor dat Hilvarenbeek JA1 er 3 punten bij kon schrijven en nu 5 punten voorsprong heeft op de nummer twee en rivaal HOCO. Op naar het kampioenschap.