Overzicht seizoensstart H1

7-10-2013
Met een nieuw elftal komt H1 dit seizoen uit in de 4e reserve klasse. Het H2 van vorig seizoen degradeerde uit de 3e reserve klasse, terwijl het toenmalige H1 ontbonden werd.
Het oude H2 team, aangevuld met de overblijfselen van het oude H1, vormen dit seizoen het nieuwe H1.

Vol goede moed werd gestart aan de competitie, maar zoals altijd kost het simpelweg wat tijd om de automatismen in te slijpen. De eerste twee wedstrijden eindigden dan ook beide in een 2-2 gelijkspel (Were-Di en Berkel-Enschot), nadat Hilvarenbeek in beide gevallen in de tweede helft een 2-0 achterstand goed maakte. Hoewel er deze wedstrijden meer in had gezeten, werd door beide gelijke spelen in ieder geval een bijdrage geleverd aan de teamspirit en het moraal. Nu nog de kansen benutten en niet direct op achterstand komen, en een overwinning zou spoedig volgen.

Wat volgde was een uitwedstrijd tegen Oirschot. In een wedstrijd waar Hilvarenbeek het betere spel had, eindigde de wedstrijd in een 3-5 overwinning voor het Beekse elftal. Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, had Hilvarenbeek de wedstrijd onder controle. Hilvarenbeek kwam vroeg op voorsprong, en telkens als Oirschot de aansluitingstreffer wist te maken, bouwde Hilvarenbeek vervolgens de voorsprong verder uit. Toen in korte tijd de 2-4 en 2-5 vielen, was het verzet bij de Oirschotse opponent gebroken.

Door de driepunter was Hilvarenbeek inmiddels opgerukt naar een gedeelde 2e plaats. Gedeeld met 3 teams om precies te zijn. Nadat eerder 2-2 gespeeld werd tegen Were-Di en Berkel-Enschot, en deze teams ook onderling elkaar op een 1-1 hadden gehouden, stonden deze 3 teams nu als enige ongeslagen teams in de competitie op P2 t/m 4. Op plaats 1 stonden destijds de mannen van Tilburg, met 2 overwinningen en een nederlaag, waardoor de Tilburgers een puntje meer hadden.

Laten deze Tilburgers nu net de volgende opponent van Hilvarenbeek blijken te zijn. Na een prima 1e helft prijkte een 2-0 voorsprong voor de Bekenaren op het bord, en werd in de rust het plan opgepakt de wedstrijd rustig uit te spelen en met name de aanvoerder in de gaten te houden. Dat plan kon na een kleine 60 seconde de prullenbak in, aangezien de Tilburgers kort na rust de 2-1 binnenwerkte, uiteraard door een solo en keurige afronding van de zojuist genoemde aanvoerder. Hilvarenbeek had ook in de 2e helft het betere van het spel, maar aangezien de doelpunten uit bleven, bleef het spannend tot de laatste seconden. Aangezien uiteindelijk ook Tilburg het net niet meer wist te vinden, eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Hilvarenbeek. Een uitstekende overwinning op de koploper! Aangezien Were-Di en Tilburg ook wonnen, stonden deze 3 teams nu gezamenlijk op de eerste plaats!

Afgelopen zondag mocht Hilvarenbeek wederom afreizen naar Tilburg, voor een wedstrijd tegen de studenten van SHOT. De studenten hadden in de vorige wedstrijden slechts 3 keer gescoord, en maar liefst 24 doelpunten om de oren gekregen, dus Hilvarenbeek wist dat er gewonnen diende te worden. Het gevaar van onderschatting werd nog eens aangestipt, en vervolgens werd met de nodige invallers uit onder andere de A1 werd er aan de wedstrijd begonnen. Deze invallers waren overigens hard nodig, aangezien de keeper, rechtsback en rechtsvoor vandaag ontbraken, en de linksback met de nodige pijn speelde na een harde bal op de voet tegen Tilburg.

Helaas was de start van de wedstrijd van Beekse zijde zwak. De eerste 20 minuten haalde feitelijk geen enkele speler van Hilvarenbeek een voldoende. Ballen werden in de eigen cirkel weggegeven, passes naar het middenveld kwamen niet aan, de voorhoede wist elkaar en het net niet te vinden, en Shot wist de 1-0 binnen te werken. Na de 1-0 werd Hilvarenbeek wat meer wakker geschud, en werd de jacht op de gelijkmaker geopend. Na wat gerommel en halve reddingen kwam de bal uiteindelijk voor de stick van Robbie terecht, die geen moment twijfelde en de bal richting de goal hielp. De keeper wist de bal nog te raken, maar toonde bij dit schot voor het eerst aan zijn dag niet te hebben, en liet hem via de schoen in het doel verdwijnen. 1-1, en spoedig volgde de rust.

Na rust werd het spel weer opgepakt en voerde Hilvarenbeek de druk op. Als je dan zelf niet scoort, blijkt dat een oude voetbalwet ook in het hockey geldt. 2-1 voor de studenten, nadat de bal voorin te makkelijk werd weggegeven. Het moreel bij Hilvarenbeek kraakte, maar er waren nog zo’n 20 minuten te spelen, dus de wedstrijd was nog zeker niet gespeeld. Met name Wouter ontpopte zich in het laatste kwartier tot een ware plaag voor de Tilburgse verdediging. Of de verdedigers vermoeid begonnen te worden, of Wouter gewoon nog een uurtje nodig had gehad om zijn ritme te vinden, we zullen het nooit weten. Het resultaat was in ieder geval duidelijk. Wouter passeerde de keeper en plaatste de bal met een heerlijk wippertje in de kruising. 2-2. Dit was echter niet alles, want Wouter kwam volledig los in dit laatste kwartier en de eindstand stond nog lang op het bord. Na een lange solo bereikte Wouter de kop van de cirkel. Toen het hem opviel dat de keeper niet bijzonder goed stond opgesteld, verdween de bal met een lange klap in het doel. Kort na deze bevrijdende voorsprong, was het wederom Wouter die op de keeper afging. Helaas verdween het schot deze keer niet rechtstreeks in het doel, maar de keeper besloot een handje te helpen. Met de schoen stopte de beste man de bal, ging op de bal staan en werkte hem op de een of andere manier in het doel. Desondanks, een hattrick van Wouter bracht ons de driepunter in een onverwacht spannend duel tegen de studenten.

Voor de wedstrijd stonden 3 teams gedeeld 1e. Na de wedstrijd bleek al dat Tilburg een overwinning geboekt had op de mannen van Were-Di, en gingen er geruchten dat Oirschot had weten te winnen van Berkel-Enschot. Volgens bronnen binnen Berkel-Enschot heeft deze ploeg inderdaad verloren, maar op dit moment is het goede nieuws nog niet bevestigd. Het lijkt er echter op, met een exact een halve competitie gespeeld, Hilvarenbeek met 2 punten voorsprong op Tilburg aan de returns kan beginnen!