header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen

Veteranen 2 punten los op eerste positie!

Nieuws afbeelding 22-9-2020

Deze zondag mochten we naar het mooie Berkel-Enschot.  De wedstrijd stond gepland om kwart voor drie, dus het zag er naar uit dat het een lange dag zou worden voor de H35 plussers. 

Omdat het weer opnieuw stralend weer was kwamen de eerste verzoeken binnen om met de fiets naar Berkel te gaan. Het animo was groot: Uiteindelijk een groepje van 4 uit Tilburg, en een groepje van 4 vanuit Hilvarenbeek op de fiets.  De materiaalman zorgde voor de keepers tas en het transport van de mindervalide 35-plussers.

In Berkel aangekomen werd al snel duidelijk dat het een feestelijke middag zou worden. De zon scheen, Er was voldoende publiek (Heren 1 van Berkel speelt overgangsklasse en daar was genoeg volk op afgekomen). Al deze mensen mochten nu gratis onze wedstrijd met plezier aanschouwen.

Het water voor het waterveld was op, dus we begonnen in de hitte op een droog en stuiterend veld.  Hier moesten de bekenaren even aan wennen. Er werd in het eerste kwart dan ook niet gescoord. Na de korte rust werd het tij gekeerd en door een goed samenspel kon Rutger een poging wagen op doel. Deze werd afgeblokt door de keeper maar de hoge retournerende stuiterende bal werd door Rutger vakkundig met een mooie forehand tennis beweging uit de lucht gevolleyd, en in het net geā€™aced. Niet veel later kon Rutger nogmaals de verdediging passeren en zo stond het 0-2.

De Berkelnaren lieten zich echter niet zomaar inpakken. In de tweede helft werd een nieuwe Argentijnse keeper international ingezet. Dit zou de stormram van Beek moeten afstoppen. Het tegendeel was echter waar. Beek kreeg verschillende strafcorners en uiteindelijk kon Joost met een harde klap de bal vlak langs de linkerpaal brengen: 0-3. De Argentijn bleef zijn stinkende best doen op de aanvalsdrift van Beek.  

En toen kwam de klap op de vuurpijl. Peter kon een mooie hoge voorzet/slag geven welke vervolgens door onze Machiel zonder na te denken, in een split second, met zijn backhand uit de lucht door het doelnet werd geramd. De Argentijn had niet eens de tijd om met zijn ogen te knipperen. Een wereld goal. Het Berkels publiek wist nu waar ze voor gekomen waren.  

Als laatste werd door een mooie combinatie de 0-5 gescoord door Peter.

De rest van de middag hebben we kunnen nagenieten van de winst en konden wij ons met gerust hart mengen tussen het Berkels publiek. In Berkel was en bleef het erg gezellig. Machiel heeft waarschijnlijk de hele zondag niet kunnen slapen van deze mooie middag. En bijna alle fietsers zijn uiteindelijk, na wat omzwervingen, ook heelhuids thuisgekomen. Alleen Ramon was de enige die thuis iets had uit te leggen; met een blauw oog een bult op zijn kop (what happens in Berkel stays in Berkel).

Komende zondag spelen we om 10:30 thuis tegen de nummer 2. Dan zullen we zien of we de voorsprong verder kunnen uitbreiden naar 5 punten.