header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen

Heren Veteranen blijven winnen!!!

Nieuws afbeelding 7-10-2019

Goirle uit, ja dat hoef je onze Beekse spelers niet uit te leggen wat er dan van je wordt verwacht. Wekenlang staat deze datum op de agenda met KOEIENLETTERS.

DeDerbyUit!!

Om de van tevoren opgebouwde wedstrijdspanning even los te laten besloten de in Tilburg woonachtige te verzamelen bij Machiel zodat er eerst nog een potje geflipperd kon worden onder het genot van koffie en worstenbrood. Zo kon de reis naar Goirle lekker relaxt beginnen.

Tijdens de warming-up viel al een gevoel te bespeuren dat dit weleens een bijzonder dag in de Bikse historie kon worden. Want in ons vorige seizoen is er tegen Goirle een niet nader op te schrijven eindstand uitgekomen, waaraan de veteranen liever niet aan herinnert willen worden. Dat Nooit Meer!!Dus de scherpte die tijdens trainingen wordt laten zien moest nu op zondag zijn uitwerking uitbetalen.

En scherp begonnen de veteranen , met  een andere beginopstelling dan normaal. 2 ipv 3 spitsen zodat we op het middenveld een mannetje extra hadden. dit was een slimme keuze wat Goirle probeerde de lange bal te spelen die nu een makkelijke prooi waren voor onze middenlinie en werden onze snelle spitsen diep gestuurd om rendement te halen. En met de nieuwe spelregel van 5 meter afstand in de 23 slim te benutten kreeg Hilvarenbeek een strafcorner die met een gelukje bij onze goed naar de eerste paal gekomen aanschuiver vanaf de achterlijn de bal achter de Goirles Goaly schoof! 0-1 op het de dag ervoor kapot gegane Scorebord! Maar velen van ons met wat inbeeldingsvermogen zagen het Scorebord opgloeien. 

Goirle had het moeilijk met de gretigheid die de veteranen op de mat legden. En Hilvarenbeek ging er en na een knappe 1 twee van Sieger naar Frank en gaf Frank de beslissende tik achter de Goirlese Goalie. 0-2 op het kapotte scorebord. In de rust werd nogmaals benadrukt door onze aanvoerder dat we de gretigheid en het geloof in eigen kunnen moesten vasthouden en de 0-2 ruststand onderstreepte deze peptalk!

Goirle kwam na rust nog een paar keer gevaarlijk op onze verdediging af! 1 strafcorner was cruciaal want deze vuurde Goirle als een komeet op onze lijnstop die deze stoïcijns naast tikte alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. want vliegt die bal erin dan heeft Goirle de aansluitingstreffer en gaat misschien nog geloven in een goed resultaat. Maar niks daarvan dacht onze lijnstop!!

En om Goirle nog meer pijn te doen stond Machiel op de goede plek want op een rebound werd slim gereageerd en wipte de bal met een backhand push hoog in de touwen ! 0-3 op het kapotte scorebord! Goirles geloof zakte naar ijzingwekkende dieptes en het Beekse geluk steeg naar hitsige hoogtes! Ook voor onze strakke verdediging was dit loon na werken want Goirle was verslagen. Om het feest helemaal compleet te maken werd het 5 minuten voor tijd nog 0-4  want na een knappe passeer actie van Machiel op links werd op kopcircel Rogier aangespeelt die de bal nogmaals een tikkie breed legde waar Sieger zijn verwoestende Tomahawk-Backhand in stelling bracht! Een pooier van jewelste op de Goal van Goirle maar dit schot mist op 10 cm precisie en ging voorlangs de 2de paal. Maar als een duveltje uit het doosje was Machiel na zijn passeer actie doorgelopen op de 2 de paal en blokte het harde schot van Sieger zodat de bal als een Guillotine in het Goirlese doel ploft. 0-4 op het kapotte scorebord! Nu was de buit definitief en werd de wedstrijd vakkundig uit gehockeyd . Eindsignaal klinkt over het veld en de Eenheid uit Hilvarenbeek heeft het geflikt uit gewonnen bij Goirle en heeft hierdoor nog geen wedstrijd verloren en nu zelfs de NUL gehouden tegen de aartsrivaal. Hulde voor Hilvarenbeek!

Reacties


Marten Driesser

7-10-2019 @ 21:40:10 |hoppa!

Rogier Vermeegen

7-10-2019 @ 21:48:02 |Geschreven in de stijl van het vieren na de wedstrijd! 😉

Arthur Roozen

8-10-2019 @ 08:29:32 |💪🏻

Pieter-Jan Smeijers

8-10-2019 @ 13:18:53 |heeft Ria het kopij ontvangen? 😃

Reageer op het nieuws