header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

De eerste drie punten zijn binnen.

Nieuws afbeelding 9-9-2019

Het nieuwe seizoen is pas 70 minuten oud en het veteranenteam van Hilvarenbeek heeft nu al de eerste drie punten te pakken. Na een voorbereiding van drie trainingen en een afgezegde oefenwedstrijd mocht het wat uitgedunde team op bezoek bij Push. Ik noem uitgedund want vorig seizoen hebben Willem Jan, Henri en Casper hun hockeystick aan de wilgen gehangen. Gelukkig is er wel een zomertransfer geweest waarin Wouter van Zijl is aangetrokken. Echter heeft Wouter zich helaas naast Pieter-Jan moeten scharen met een langdurige blessure. Pieter-Jan heeft hem nog van vorig seizoen, Wouter ging op de laatste training hinkend van het veld.

Het affiche van afgelopen zondag was dezelfde openingswedstrijd als vorig seizoen. Toen moesten we ook uit naar Push tegen deze tegenstander, op het zelfde veld. Toen kregen we echter de deksel op onze neus door veel kansen te missen, zelf een strafbal, en uiteindelijk 1-0 te verliezen. Dat ik nu toch zeker niet gebeuren.

En dus al tellende was de extra uitgedunde selectie zondag 13 man sterk. Positief bezien betekent dit voor iedereen veel speelminuten! En vanuit het positieve is ook de wedstrijd tegen Push aangevlogen. Vanaf de 1e minuut druk naar voren en proberen met snel spel elkaar weer goed te vinden. De combinaties verliepen dan ook redelijk vlot en vlak voor het eerste rustsignaal (we mogen tegenwoordig drie keer rusten) werd Stefan in de diepte aangespeeld. Vanuit rechts zocht hij de achterlijn op en gaf voor op Machiel. Het was een klein stuiterballetje op het waterveld maar Machiel controleerde de bal en sloeg hem uit de stuit vol in de verre hoek. Eerste kans, eerste goal.

Na een korte onderbreking werd het spel weer hervat en kreeg Push een strafcorner. Deze liep behoorlijk in het honderd, maar uit de kluts verdween hij toch achter doelman Olof. Vrij vlot hierna kreeg Machiel de bal en begon aan een avontuur over links. Op snelheid passeerde hij diverse tegenstanders en kon de cirkel in komen. Daar kwam de keeper aangesneld maar met een snelle stickbeweging werd ook hij te kijken gezet. Een nieuwe voorsprong pronk op het scorebord, echter lukte het de tegenstander om uit de spaarzame aanvallen toch nog een keer te scoren. Zodoende was het na de tweede helft van de eerste helft wederom gelijk, 2-2. Na de tweede rust waarin werd uitgesproken dat wij het betere spel hebben en conditioneel verder zijn dan de groene trokken we dan ook vol vertrouwen ten strijde. Er werden kansen gecreƫerd maar het duurde tot 17 minuten in de 3ehelft dat vanuit een strafcorner Rutger de afgeslagen bal in kon slaan. Deze voorsprong hadden we nodig. Tijdens de derde rust wisten we dat er een storm zou komen vanuit de tegenstander maar dat we deze voorsprong niet meer uit handen gingen gegeven. 6 minuten voor tijd onderschepte Sieger een bal, en een vlot lopende combinatie tussen Machiel en Rogier eindigde achter de doelman waardoor de marge ineens 2 was. Nu zat de wedstrijd toch wel op slot? Maar spannend werd het toch nog. Niet veel later werd een strafcorner benut en met nog enkele minuten te spelen zetten Push alle zeilen bij om toch nog een punt te behalen. Er kwam nog een zogenoemde uitspeelcorner in de 70 minuut, maar deze werd door de verdedigers met gevaar voor eigen leven onschadelijk gemaakt.

En dus beginnen we dit seizoen als mede koploper en kijken uit naar alles wat er nog gaat komen.