header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen

Heren veteranen ook volgend jaar in de eerste klasse !!

Nieuws afbeelding 27-5-2019

Vorige week, na de overwinning tegen Push-HB, dachten onze veteranen zich al veilig gespeeld te hebben om ook volgend seizoen uit te kunnen komen in de eerste klasse. Maar toen later op de dag de uitslagen van de andere velden op de Lisa-site verschenen, werd deze gedachte toch enigszins afgezwakt. Alle laag-geklasseerde teams hadden ook de nodige wedstrijdpunten bij elkaar gesprokkeld. Daarom stond er deze zondag bij de wedstrijd tegen Olympia uit Terneuzen nog meer druk op de schouders van onze oudjes dan gewoonlijk. Bij verlies of een gelijkspel zou niet alleen de doelstelling van tien punten uit vijf wedstrijden niet meer te halen zijn, maar zou ook de degradatielijn mogelijk weer in zicht komen.

Ruim voor aanvang van de wedstrijd hadden onze mannen zich verzameld op de Roodloop. Er werd al begonnen met warm lopen en het rondspelen van de bal. Vol optimisme en geestdrift stonden onze jongens daarna om precies half elf trappelend klaar om de tegenstander eens te laten zien dat er op deze zonnige ochtend geen punten opgehaald konden worden in Hilvarenbeek.

Amper vijf minuten na het eerste fluitsignaal van de goed leidende arbiters keek onze Beekse formatie al tegen een, tot op dat moment, verdiende 0-2 achterstand aan. Het team ging echter niet bij de pakken neerzitten, maar men rechte de rug, zette er een tandje bij om snel de aansluitingstreffer te forceren en was steeds vaker in de buurt van de vijandelijke cirkel te vinden. Er werden enkele strafcorners versierd waaruit Stefan na een schuifslag van Maarten met een mooie tip-in de keeper van Olympia voor de eerste keer het nakijken gaf. Kort daarna scoorde Rutger de gelijkmaker. Dat gaf onze mannen een extra boost om druk te blijven zetten en de tegenstander de genadeklap te geven. Dat deed Frank met een bekeken bal. Deze routinier kreeg, geheel vrijstaand op rechts, de bal, sneed als een mes door de boter de cirkel binnen en waar iedereen geloofde in een voorzet, zag hij met zijn timmermansoog een gaatje tussen de keeper en de paal. Met de precisie waar een chirurg jaloers op zou zijn, zorgde hij hoogstpersoonlijk voor de 3-2 voorsprong. Gelijk reden voor de collega’s op de bank om een publiekswissel aan te vragen en van Frank te vernemen of hij dit zo allemaal bedoeld had. Enkele minuten voor het rustsignaal bracht Rutger ook nog de 4-2 voorsprong op het scorebord. Onze veteranen hadden duidelijk orde op zaken gesteld.

Over het tweede bedrijf kunnen we eigenlijk kort zijn. Olympia probeerde nog wel wat druk te zetten, maar verder dan enkele strafcorners, die naast gingen of onschadelijk gemaakt werden door onze keeper, kwam men niet. Onze Beekse formatie controleerde de wedstrijd en zag enkele minuten voor het eindsignaal de kans om de voorsprong nog uit te bouwen. Maarten scoorde vanuit een strafcornervariant over meerdere schijven het vijfde Beekse doelpunt. Door deze verdiende overwinning zijn er weer drie punten toegevoegd aan het totaal en weten onze veteranen zich verzekerd van opnieuw een jaar hockeyen in de eerste klasse.

Volgende week zal het niet meevallen om punten te halen bij Push HA, de nummer één van de competitie.

Daarom wordt er komende woensdag weer stevig getraind om een goed resultaat te behalen.

 

 

Reacties


Arthur Roozen

27-5-2019 @ 18:07:34 |👊🏻gaaf gefeliciteerd 🏑

Reageer op het nieuws